خوشمزه ترین غذاهای مشهور کشور های عربی
غذای مشهور عربی، از جمله موضوعاتی است که می خواهیم درباره آن اطلاعاتی به شما خوانندگان عزیز بدهیم. از مغرب تا مشرق کره زمین، بخشی از جوامع عربی و عرب زبان ها زندگی می کنند. تصور کنید هر کدام از این کشور های عربی، برای خود دارای فرهنگ و آداب و رسوم خاصی هستند.
بالطبع همراه با این فرهنگ ها، غذاهای خاصی نیز مخصوص این کشور هاست که با ادویه و چاشنی به خصوصی پخته می شود. عرب زبان های سراسر دنیا، به ادویه های تند و گرم، علاقه خاصی دارند. همین باعث شده است که غذاهای سرو شده توسط آن ها، با هر سلیقه ای سازگار نباشد. با ما همراه باشید تا درباره مشهور ترین سالاد ها و غذاهای عربی صحبت کنیم.
برای دیدن مطالب بیشتر به اینستاگرام ما مراجعه کنید.
شاورما
شاورما یک غذای مشهور عربی است که این روزها در خانواده ها ایرانی طرفداران زیادی دارد. طبخ این غذا در برخی رستوران های ایرانی نیز انجام می شود. اما مطمئنا در قسمت جنوبی کشور و در میان عرب زبان های خوزستان، طرفداران بیشتری دارد.
نام لاتین این غذا Shawarma است و به آن دجاج هم گفته می شود. پخت این غذا دستورالعمل نسبتا آسانی دارد و می توان آن را به راحتی در آشپرخانه پخت و لذت برد. برای تهیه شاورما، مقداری فیله مرغ را با چاقو تیز، به تیکه های ریزی برش می دهیم. سپس باید مرغ را با مواد مخصوص مزه دار کرد. تیکه های مرغ را به درون ظرفی منتقل کرده و سپس زیتون و ادویه هایی مانند: پاپریکا، فلفل قرمز و همچنین نمک را اضافه می کنیم.
پس از ادویه و روغن زیتون، سیر رنده شده و ماست یونانی را به مواد اضافه می کنیم. سپس، مواد را ورز داده تا با یکدیگر کاملا مخلوط و مرغ ها طعم دار شوند. در این میان، یک ساعت به مواد استراحت می دهیم و به سراغ تهیه سس مخصوص شاورما می رویم. برای درست کردن سس، موادی مانند: ارده، ماست یونانی، پودر سیر، لیموی تازه و کمی نمک و فلفل نیاز است.
با مخلوط کرده این مواد، سس باید کاملا رنگ سفیدی داشته باشد. بعد از یک ساعت، مرغ ها را روی تابه بدون روغن آماده می کنیم. سپس نانی به نام پیتا را برداشته و سس را به روی نان مالیده و سپس مرغ ها روی آن می ریزیم. برای خوش طعم تر شدن، میتوانید روی مرغ ها سالاد سالسا بریزید و سپس نان را لول کنید.
تاریخچه شاورما
شاورما این غذای مشهور عربی، امروزه نوعی فست فود به شمار می آید. اما آیا از تاریخچه این غذا و طریقه ابداع آن اطلاع دارید؟ دجاج یا شاورما از کباب هایی است که در دربار عثمانی پخته می شده است. بعد ها با اختراع کباب پز، این غذا با نام دونر کباب طبخ می شد. شاورما، در اوایل قرن 20 توسط مسیحیانی که در کشور لبنان زندگی می کردند، وارد کشور مکزیک شد. شاورما های اصیل معمولا توسط افراد عرب زبان به همراه: حمص، تبوله، فتوش، شلغم یا خیار خورده می شود.
فلافل
فلافل، این غذای مشهور عربی، در بین ایرانیان بسیار محبوب است. تاریخچه این غذا به کشور مصر باز می گردد. در بین گروه های قبطی و مسیحی ساکن این کشور، مرسوم بود که نباید در دوران روزه داری و افطار، گوشت مصرف کرد. برای پرهیز از خوردن گوشت در این ماه، آن ها غذایی به نام فلافل را ابداع کردند. پخت و طبخ این غذا سپس در کشور های عرب زبانی مانند: بغداد، دمشق، بیروت و سپس ایران رواج پیدا کرد.
در شهر اسکندریه مصر، این غذا با نام فلافل توسط عرب زبان ها، تلفظ می شود. اما در سایر مناطق مصر با نام طعمیه مشهور است. در لغت نامه دهخدا و کتاب آشپزی نجف دریا بندری، فلافل را جمع مکسر “فلفل” می دانند. برای تهیه این غذا ابتدا باید مقداری نخود را از دو شب قبل درون ظرفی آب، خیس کنیم. طی این مدت هم، چند بار آب آن را عوض کنیم تا نخودها نرم شوند. پس از 48 ساعت، آب نخود ها را خالی کرده و آن ها را 2 تا 3 بار چرخ می کنیم.
برای تهیه مواد کامل فلافل، نخود های چرخ شده را با پیاز، سیر، گشنیز، سیب زمینی و ادویه هایی مانند: نمک و فلفل مخلوط می کنیم. پس از میکس کامل مواد با یکدیگر، تابه ای را روی گاز گذاشته و درون آن روغن می ریزیم. پس از داغ شدن روغن، مقداری از مواد را برداشته و به هر شکلی که دوست داریم درون روغن میگذاریم تا سرخ شود. در پایان روغن فلافل های آماده شده را می گیریم تا طعم بهتری داشته باشد. این غذای مشهور عربی را می توان با انواع سالاد، سس های تند، سبزیجات و نان باگت سرو کرد.
منسف ( Mansaf) اردنی
منسف، یک غذای مشهور عربی است که در کشور عرب زبان اردن سرو می شود. از مواد اصلی این غذا، می توان به: گوشت گوسفندی سفید اشاره کرد. منسف با برنج و یا بلغور پخته می شود. برای عرب زبان ها همیشه مهم است که در کنار غذا مخلفات وجود داشته باشد و به نوعی پر و پیمان به نظر برسد. منسف جزو غذاهای سنتی کشور اردن محسوب می شود و جمید یا أقط هم در دستور العمل این غذا وجود دارد.
جمید، به کشکی گفته می شود که حالتی جامد دارد. علت نام گذاری جمید به جامد بودن کشک باز می گردد. از مشهور ترین جمید های عربی می توان به: جمید کرکی و خلیلی اشاره کرد. جمید کرکی در شهر کرک کشور اردن و جمید خلیلی در شهر الخلیل کشور فلسطین تهیه می شود. جمید را می توان از مهم ترین اجزای غذای منسف تلقی کرد.
منسف را عرب ها در سینی های بسیار بزرگ طبق رسوم خود سرو می کنند. منسف، یکی از غذاهای ایام عید یا مراسم افطارعرب زبان ها به شمار می آید. طبق رسم، برای خوردن این غذا مهمانان ایستاده اند و با دست راست لقمه می گیرند. جهت پخت این غذا، کره را درون قابلمه ریخته و گوشت بره ای که با نمک و فلفل کوبیده شده است به آن اضافه می کنیم. پس از رنگ گرفتن و طلایی شدن گوشت ها، به آن پیاز خورد شده و برگ بو اضافه می کنیم.
برای آموزش زبان عربی و یادگیری نکات کاربردی این زبان به کانال تگرام ما، مراجعه کنید.
تهیه سس منسف و سرو غذا
برای تهیه سس مخصوص منسف این غذای مشهور عربی، مقداری از آب گوشت را باید جدا کنید و به آن ماست پرچرب، کشک و تخم مرغ اضافه کنید. پس از آماده شدن سس، آن را با کمی زعفران مخلوط کرده و با غذا میکس کنید. اکنون غذای منسف آماده سرو شدن است. سینی بزرگی برداشته و کف آن را نان های پهن بگذارید. سپس برنج و گوشت را روی آن بریزید. عرب ها معمولا برای تزئین منسف از بادام تفت داده شده همراه کره، فلفل و سماق استفاده می کنند.
حمص
نخود ارده یا حمص، یک غذای مشهور عربی است که خوراک افراد عرب زبان جوامع عربی و مدیترانه ای است. این غذای خوش طعم بین مردمان خاورمیانه نیز، از محبوبیت بالایی برخوردار است. در بسیاری از رستوران ها، معمولا حمص را به عنوان پیش غذا سرو می کنند. حمص از موادی مانند: نخود پخته، روغن زیتون، سیر، آبلیمو و ارده درست می شود.
کشور های عربی که در ناحیه مدیترانه ای قرار دارند مانند: فلسطین، اردن و لبنان این غذا را از خوراک های مهم و پایه می دانند و در بسیاری از خورشت ها و خوراک های غذایی از آن استفاده می کنند. تاریخچه این پیش غذای خوشمزه، به قرن سیزدهم باز می گردد. به هنگام وقوع جنگ های صلیبی، ارتش به سربازان صلاح الدین ایوبی به عنوان پاداش، حمص می داد. بررسی تاریخ نشان می دهد، این غذا از قرن هجدهم هجری قمری وارد کشور سوریه شد و در میان سفره های اهالی دمشق جای گرفت.
امروزه در کشور فلسطین حمص در منوی تمامی رستوران ها یافت می شود. زیرا، از محبوبیت بالایی برخوردار است و می توان گفت که در تمام وعده های غذایی، مردم از این پیش غذا استفاده می کنند. پس از مهاجرت مردمان فلسطینی به کشور آمریکا، بسیاری از مردمان ایالات متحده به این غذا علاقه مند شدند. به طوری که از سال 2008 به بعد، خوردن این غذا توسط مردم بسیار باب شد. به همین دلیل، کنسرو های حمص، این غذای مشهور عربی در بسیاری از فروشگاه های زنجیره ای کشور آمریکا یافت می شود. آمارها نشان می دهد 15 هزار آمریکایی در وعده غذایی خود به طور منظم مصرف حمص را دارند.
خواص حمص
حمص از مقادیر زیادی آهن، ویتامین ب6، ویتامین سی و فولات تشکیل شده است. فیبر و پروتئینی که در این غذای مشهور عربی وجود دارد، برای کارکرد دستگاه گوارش بسیار مفید است. همچنین بسیاری از افراد گیاهخوار یا به اصطلاح وگان، خوردن حمص را در رژیم غذایی خود قرار داده اند. در کشور های عربی مرسوم است که حمص را به عنوان پیش غذا در کنار فلافل، کوفته و نان کبابی سرو می کنند.
اعراب اسرائیلی هم گاهی حمص را به عنوان غذای اصلی سرو می کنند و در آن ماست، جعفری، فلفل و زیره نیز می ریزند. و همراه با نانی به پیتا میل می کنند. رکورد پخت بیشترین مقدار سرو حمص در کتاب گینس در دست آشپز های لبنانی و فلسطینی است.
برای خرید دوره کامل آموزش عربی و یادگیری این زبان در کمترین زمان ممکن، به این لینک مراجعه کنید.
نویسنده:سیده سحر حسینی مقدم
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.