معرفی کشورهای عرب زبان | عمان
معرفی کشورهای عربی در این نوبت، به کشور عرب زبان عمان رسید. عمان از جمله کشورهای جنوب غرب آسیا محسوب می شود. از عمان معمولا به عنوان یک مصلح جهانی یاد می شود. این کشور عموما در درگیری های سیاسی بین کشورها، نقش کشور صلح دهنده را ایفا می کند.
جمعیت و موقعیت
عمان، کشوریست که در شرق شبه جزیره عربستان قرار دارد و پایتخت آن شهر مسقط می باشد. طبق آخرین سرشماری، جمعیت این منطقه 5.106.626 تخمین زده شده است. در شرق این کشور و شمال آن، به ترتیب دریای عرب و دریای عمان قرار دارند. اما از سمت جنوب با کشور یمن و و از غرب با عربستان سعودی و امارات همسایه می باشد. این سرزمین، با امارات متحده مرز زمینی دارد و مرز دریایی آن نیز با کشور ایران است. این منطقه، به اصطلاح دارای دو “برون بوم” است. از لحاظ جغرافیایی، برون بوم به منطقه ای اطلاق می شود که توسط منطقه دیگر کاملاً احاطه باشد. دوبرون بومی این کشور، “مسندم و مدحا” نام دارند. مسندم، در قسمت جنوب تنگه هرمز واقع شده است.
مدحا نیز، توسط کشور امارات احاطه گردیده است. از قرن هفدهم میلادی، این سرزمین توانسته است دارای پادشاهی کاملاً مستقل باشد. در قرن نوزدهم، این منطقه در اوج قدرت پادشاهی قرار داشته است. اما در قرن بیستم، قدرت آن کاهش پیدا کرد و تحت نفوذ بسیار پادشاهی بریتانیای کبیر واقع شد. پس از آن، هیچ وقت حاضر نشد که تحت تسلط بریتانیا باشد و به طور رسمی به آن تعلق داشته باشد. این سرزمین، همواره به عنوان یک میانجی و واسطه، در میان کشورهای خاورمیانه عمل کرده است. مانند تمامی کشورهای حوزه خلیج فارس، درآمد اصلی این کشور، از نفت حاصل می شود. “ماهیگیری و کشاورزی”، جزو منابع مهم مالی این منطقه به حساب می آیند. گردشگری نیز، یکی از منابع اصلی درآمد این کشور محسوب می شود. همچنین در مقایسه با دیگر کشورهای عربی، این سرزمین قدیمی ترین و کهن ترین دولت مستقل را داراست.
جهت یادگیری مکالمه عربی می توانید به این صفحه سر بزنید.
علت نام گذاری کشور عربی عمان
طبق تاریخچه کشور، میتوان گفت از ۱۰۶ هزار سال قبل، مردم عمان در این منطقه ساکن شده اند. این سرزمین در گذشته، نام های متفاوتی داشته است. برای مثال، در برخی متون به آن “اومانا و اومان” گفته شده است. نام کنونی آن نیز، واژه ای غیر عربی می باشد. از مشهورترین نام های قدیم آن میتوان به: “مگان و مجان” اشاره کرد. جغرافیای گذشته این کشور نشان می دهد که مجان، نام ایالتی در جنوب کشور ایران بوده است که بعدها به آن مکران نیز گفته اند.
لازم به ذکر است که حتی مدتی نام این کشور، “مزون” نیز بوده است. به دلیل وجود چشمه های آب شیرین فراوان، این نام را بر آن منطقه قرار داده بودند. اما نام کنونی آن، به مکانی بسیار قدیمی در کشور یونان باز میگردد که قبائل عرب پس از ویرانی سد مأرب، تصمیم گرفتند از آنجا به این منطقه، مهاجرت کنند. در میان تمامی پیچیدگی های اسمی، مورخان عنوان کردهاند که نام گذاری این کشور، به شخصی به نام “عمان بن سبأ” برمیگردد. حتی بررسی های تاریخی نشان می دهد که در دوره اشکانیان و سلسله ساسانیان هم نام دریای عمان پرکاربرد بوده است و این واژه دارای ریشه ایرانی است.
زبان مردم و آداب و رسوم
کشور عمان، جز همسایگان قسمت جنوبی ایران است. زبانی که مردم این کشور به آن سخن می گویند، مانند دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس، عربی می باشد. زبان های دیگری مانند: بلوچی و هندی نیز به دلیل وجود اتباع خارجی تکلم می شود. زبان دوم این کشور، انگلیسی می باشد. اگر قصد سفر به این سرزمین را دارید و به عربی مسلط نیستید، می توانید از طریق زبان انگلیسی با مردم این خطه ارتباط بگیرید. زیرا، تمامی تابلوها و نشان ها در شهرهای این کشور، دو زبانه (انگلیسی و عربی) می باشند. مردم این سرزمین عرب، از پیروان دین اسلام هستند و حدود ۷۵ درصد از آن ها به مذهب “اباضیه” اعتقاد دارند. اباضیه، از کهن ترین مذاهب موجود در دین اسلام می باشد.
مردمان این سرزمین، هم شیعه و هم سنی می باشند، ولی تعداد آنها کثیر نیست. به همین دلیل، مناسبت هایی مانند ماه های رمضان و دیگر اعیاد به صورت ویژه در این کشور برگزار می گردد. آشنایی با آداب و رسوم مردم این منطقه نیز، بسیار جالب و جذاب است. مردان عرب در این کشور، پوششی به نام “دشداشه” دارند. دشداشه، به لباسی اطلاق می شود که دارای آستین های بلند است و به طور معمول بدون یقه می باشد. طول آن نیز، تا مچ پا می رسد و در قسمت یقه، دکمه ای لحاظ میشود که مردان عرب معمولاً آن را بسته نگه می دارند.
یک آویز نیز به این لباس دارند که همواره با عطر خوشبو میکنند. عمامه هم، از دیگر پوشش مردان است که آن را بر سر قرار می دهند. افراد مسن و سالخورده این کشور، علاوه بر داشتن این پوشش، عصایی با جنس چوب یا فلز نیز، در دست خود دارند.
مکان های دیدنی
کشور عمان، از آب و هوای آفتابی و گرم برخوردار است. اما هر ساله در این کشور، گردشگران زیادی به دلیل وجود جاذبههای طبیعی و تاریخی این منطقه، از آن دیدن می کنند. بسیاری از مکان های گردشگری این کشور، در شهر مسقط واقع شده اند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. سالن اپرای سلطنتی شهر مسقط، مکانی است که در آن، هنر موسیقی و انواع موضوعات فرهنگی اجرا می شود. این سالن مشهور، به دست سلطان قابوس، پادشاه این سرزمین بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ میلادی، ساخته شد. از امکانات این سالن میتوان به گنجایش ۱۱۰۰ نفره آن، سالن تئاتر، کنسرت، تالار هایی مخصوص سخنرانی، بازار فروش محصولات فرهنگی و سوغاتی، رستوران ها و کافه های لوکس و… اشاره کرد.
مسجد جامع سلطان قابوس
مسجد جامع سلطان قابوس، از دیگر مکان های تاریخی و زیارتی شهر مسقط عمان می باشد که به معنای واقعی یکی از نمونههای معماری اسلامی به شمار می رود. این مسجد نیز، به دستور پادشاه وقت سلطان قابوس در سال ۲۰۰۱ بنا شد. مساحت آن، حدود ۴۱۶ هزار متر مربع است. در ساخت این مسجد، از معماری ایرانی_عربی استفاده شده است.
هنرمندان ایرانی بسیاری نیز، در ساخت این بنا مشارکت داشتند. موزه ملی شهر مسقط، از دیگر مکان های دیدنی و جاذبه های گردشگری این کشور است که با دستور پادشاه، در سال ۲۰۱۶ میلادی تاسیس و افتتاح شد. این موزه شامل اشیای ملی و میراثی میشود که از حدود دو میلیون سال پیش تا عصر کنونی، از ساکنان این منطقه به یادگار مانده است.
گودال بیماه هم، یکی دیگر از مناطق گردشگری این کشور به شمار می رود. این مکان، به فاصله دو ساعتی از مسقط قرار دارد. گردشگران، معمولاً برای شنا در این گودال و همچنین مسائل درمانی به آن مراجعه می کنند. از دیگر مناطق دیدنی آن، می توان به هتل ذا تشیدی شهر مسقط وسواحل بسیار این کشور مانند: القرم، السیفه، راس مدرکه و … اشاره کرد.
برای مترجم شدن و تسلط کاربردی به زبان عربی به این لینک مراجعه کنید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
نویسنده: سیده سحر حسینی مقدم
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.