معرفی کشورهای عرب زبان | سومالی
در ادامه معرفی کشور های عربی زبان، در این مقاله سعی شده است به کشور سومالی پرداخته شود. این کشور از لحاظ جغرافیایی در قسمت شاخ آفریقا قرار دارد. سومالی موقعیتی استراتژیک دارند. مردمان این کشور، مسلمان هستند و درصد کثیری از آن ها اعتقاد به این دین دارند.
موقعیت و زبان کشور سومالی
سومالی، یکی از کشور های عربی زبان است که در شرق قاره آفریقا قرار دارد. این کشور کاملاً اسلامی است و با جیبوتی و اتیوپی هم مرز می باشد. سومالی، در سال ۱۹۶۰ استقلال پیدا کرد و پایتخت آن نیز شهر موگادیشو است. مساحت این سرزمین آنقدر بزرگ است که توانسته شاخ آفریقا را کاملاً به خود اختصاص دهد. ۶۳۷ هزار کیلومتر مربع، مساحت سومالی می باشد و در غرب اقیانوس هند واقع شده است. این منطقه از سمت غرب، با جیبوتی، اتیوپی و کنیا همسایه می باشد. بیشتر مناطق سومالی، نیمه بیابانی است. اما قسمت های ساحلی این سرزمین، شنی و خشک می باشد. مناطق جنوبی آن نیز، به صورت جلگه ای است.
خط استوا از مناطق جنوبی این کشور می گذرد و آب و هوای گرم و مرطوب را برای این منطقه رقم زده است. همچنین، نیمه جنوبی از بوته زارها تشکیل شده است که برای حیوانات و حیات وحش محیط بسیار مناسبی را به وجود آورده است. قسمت های شمالی سومالی نیز، کاملا کوهستانی و نیمه صحرایی می باشد. ۹۹ درصد از جمعیت این کشور آفریقایی، مسلمان هستند. نژاد مردمان این منطقه، سامی است. سامی به این معنی است که جمعیت کشور های عربی زبان همچون سومالی، از مردمانی سیاه پوست و سفید پوست تشکیل شده است. زبان های رسمی این سرزمین، سومالیایی و عربی می باشد. اما زبان خارجی مانند انگلیسی نیز، به کار برده می شود.
برای یادگیری و تسلط به زبان شیرین عربی، به این لینک مراجعه کنید.
منابع طبیعی و مناطق دیدنی سومالی
کشور های عربی زبان مانند سومالی، از منابع طبیعی غنی نیز برخوردار هستند. از جمله این منابع می توان به: سنگ آهن، ژیپس و اورانیوم اشاره کرد. این کشور، از امکانات و تکنولوژی بی بهره می باشد و علاوه بر آن کارشناسان فنی نیز در این حوزه وجود ندارند که بتوانند از این معادن و سرمایه ها بهره برداری کنند. بنابراین، با وجود منابع بسیار، اما فرصت بهره برداری وجود ندارد. بسیاری از مردم این کشور، به کشاورزی و دامداری مشغول هستند. جمعیت سومالی اغلب چادرنشین بوده و پیشه اصلی آنان، گوسفند داری و پرورش حیواناتی مانند: شتر، گاو و گوسفند می باشد.
در کانال تلگرام، نکات پر کاربرد درباره یادگیری زبان عربی قرار داده شده است.
کشاورزی در سومالی
همچنین وسعت زمین هایی که قابل کشت هستند، در سومالی بسیار کم است. به همین دلیل، تنها بذرهایی مانند: کتان، نیشکر، گندم و ذرت در این زمین ها به عمل می آید. از مناطق دیدنی بی نظیر کشور سومالی، می توان به غار لاس گال اشاره کرد. این منطقه دیدنی، خارج از شهر هرجیسا در روستایی قرار گرفته است. پیش از کشف آن، عشایر محلی از این غار به عنوان پناهگاه در هوای بارانی استفاده می کردند. و به داخل آن نیز توجهی نشان نمی دادند. تا اینکه تیم باستان شناسی فرانسوی، توانست نقاشی ها و زیبایی های تاریخی این غار را کشف کند. طرح هایی از گاو ها، سگ ها و حتی زرافه در داخل این غار حکاکی شده است.
یکی از مناطق تفریحی بکر و زیبای دیگر این کشور، لاگ با داناست که اولین پارک ملی منطقه محسوب می شود. از لحاظ جغرافیایی این منطقه زیبا، درست هم مرز با کشور کنیا است. همچنین مسجد جامع سفید رنگی نیز، در پایتخت این کشور قرار دارد و از بناهای اسلامی در میان کشور های عربی زبان، محسوب میشود. این مسجد، تنها یک مناره با بلندی ۳۵ متر دارد و بزرگترین مسجد قسمت شاخ آفریقا محسوب میشود که میتواند چیزی حدود ۱۰ هزار جمعیت را در خود جای دهد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
نویسنده: سیده سحر حسینی مقدم
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.