مقاصد گردشگری در کشورهای عربی (برج خلیفه)
کشور های عربی، در سال های اخیر با توجه به پیشرفتی که در زمینه های مختلف داشتند، به قطب های گردشگری بزرگی تبدیل شده اند. برج خلیفه در کشور امارات، بلندترین برج ساخته شده بدست بشر است. این برج به عنوان یکی از بزرگترین مقاصد گردشگری در جهان، توانسته توجه توریست های زیادی را به شهر دبی جلب کند. زیبایی این برج و معماری خاص آن، شکوهی به شهر عرب زبان دبی بخشیده است که غیر قابل کتمان است. این برج به عنوان عامل اصلی جذب توریست در این شهر عمل می کند. اغلب گردشگران برای دیدن برج خلیفه راهی امارات می شوند، سپس با جاذبه های توریستی دیگر این کشور آشنا شده و سفر لذت بخشی را تجربه می کنند.
آشنایی با برج خلیفه
برج خلیفه یا برج دبی، بلندترین آسمان خراش موجود در جهان می باشد. این سازه دارای ارتفاع 828 متری است. که شامل 163 طبقه می باشد. طبقات برج خلیفه کاربرد های گوناگونی دارند. سه طبقه از آنها لابی آسمان هستند. این سه طبقه با ارتفاعات متفاوت، لابی فوق العاده ای از شهر دبی را به نمایش می گذارند. طبقات 43، 76 و 123 به عنوان sky lobby یا همان لابی آسمان معرفی می شوند. طبقات هتل، مسکونی، رادیو و ارتباطات، سوئیت، تاسیسات و رستوران ها، بقیه طبقات این برج را تشکیل می دهند.
ساخت برج خلیفه در سال 2004 آغاز شد و در 2010 به پایان رسید. در ابتدا، ساختار پیش بینی شده برای این برج به شکل کنونی نبود. قرار بود این برج در 73 طبقه ساخته شود و فقط مسکونی باشد. نام این برج هم تا روز افتتاح، برج دبی بود. اما در طول ساخت این پروژه عظیم دچار تغییر شد و نتیجه کار، به شکل کنونی درآمد. روز افتتاح این برج، به افتخار حاکم کشور امارات، خلیفه بن زاید آل نهیان، نام این برج به عنوان برج خلیفه اعلام شد.
طراحی برج خلیفه، توسط شرکت امریکایی SOM و ادرین اسمیت صورت پذیرفته است. طرح آن تاحدودی برگرفته از معماری اسلامی است. طبق گفته های خالقان این سازه، معماری آن از گل هایمنوکالیس و طبیعت صحرا نیز الهام گرفته شده است. نمای برج خلیفه از حدود 28 هزار قطعه شیشه تشکیل شده است. مساحت این برج نیز برابر با 530 هزار متر مربع می باشد.
اهداف دولت امارات از ساخت این برج
طبیعی ست که برج خلیفه، تنها به عنوان یک سازه که رکورد دار ارتفاع باشد، ساخته نشده است. دولت مردان کشور امارات عربی، با اهداف گوناگونی ساخت برج خلیفه را آغاز کردند. مهمترین و اصلی ترین هدف آنها، این بود که شهرت شهر دبی را در جهان پخش کنند. توجه ها را به سمت این شهر جلب کنند و بتوانند گردشگری را بعنوان یک فرآیند اقتصادی و سودآور در کشور خود توسعه دهند. با این کار، وابستگی امارات به نفت هم کمتر می شد و اوضاع اقتصادی مردم در هر شغلی، بهبود پیدا می کرد.
حال، 10 سال پس از افتتاح این برج، شاهد این هستیم که دولت امارات با ساخت این برج، براحتی توانست به این هدف دست پیدا کند.
دومین هدف از ساخت آن، این بود که عنوان بلندترین سازه بشری دوباره به خاورمیانه باز گردد. حاکم امارات به این موضوع که در هنگام اشاره به خاورمیانه و کشور عربی امارات، نام مرتفع ترین آسمان خراش جهان در ذهن ها تداعی شود، اهمیت بسیاری می داد. همان طور که هرم بزرگ جیزه در کشور مصر بیش از 4 هزار سال عنوان بزرگترین ساختمان جهان را در خاومیانه حفظ کرده بود.
هر ساله نمایش آتش بازی یا نمایش های لیزری در برج خلیفه، به مناسبت شب سال نو برگزار میشود. هزاران نفر به خاطر دیدن این مراسم خود را از اقصی نقاط جهان به دبی می رسانند. ضمن اینکه میلیون ها نیز به صورت آنلاین به تماشای این مراسم باشکوه می نشینند. همچنین برای برخی مراسم خصوصی، این برج با دریافت مبلغ قابل توجهی نمایش لیزری سفارشی برگزار می کند. برای مثال کریستیانو رونالدو، برای تولد نامزد خود، از نمایش لیزری این برج استفاده کرد و تولد او را در شهر دبی به این صورت تبریک گفت. سودآوری این مراسم ها برای دولت امارات بسیار حائز اهمیت است.
مراحل ساخت برج خلیفه
همانطور که اشاره شد، پروژه ساخت برج خلیفه سال 2004 آغاز شد. برای ساخت این برج چیزی حدود به 12 هزار نیروی کار نیاز بود. این نیروی کار، عمدتاً از کارگران جنوب آسیا بودند. به گزارش دیده بان حقوق بشر، این کارگران، در مدت کار در دبی در شرایط بسیار بدی قرار داشتند و اغلب حقوقی به آنها داده نمی شد. کارفرمایان نیز، گذرنامه آنها را می گرفتند. شرایط نامساعد برای این کارگران، باعث مرگ، بیماری و جراحت های بسیاری برای آنها شد. خیلی از آنها در طول ساخت برج، دچار حوادث دلخراشی شدند. متاسفانه هیچ مسئولیتی در قبال جان این کارگران از سوی مسئولین پروژه برج خلیفه پذیرفته نشد.
سال 2004 تا 2005، گود برداری این سازه به طول انجامید. پس از آن سازه شروع به بالا رفتن کرد. سرعت ساخت این برج بسیار بالا بود. به طوری که کمتر از یکسال 30 طبقه آن ساخته شد. ژانویه 2007 بود که این آسمان خراش، به 100 طبقه رسیده بود. سرعت بالای ساخت این برج تا سال 2008 ادامه داشت. در این سال به علت بحران مالی سرعت کار بشدت پایین آمد. اگر مشکل اقتصادی در این سال برای این پروژه بوجود نمی آمد، تا پایان 2008 تا نهایتاً اوایل سال 2009 این برج تکمیل می شد.
هزینه ای که کل این پروژه داشت حدود 1.5 میلیارد دلار بود. یک میلیارد دلار آن مستقیم صرف برج شد. این هزینه به هیچ وجه برای چنین سازه عظیمی زیاد نیست. چرا که در همان زمان، بسیاری از ساختمان ها با ارتفاع حدود 300 متر در شهرهای مختلف کشور آمریکا حدودا با چنین هزینه ای ساخته می شدند.
رستوران های برج خلیفه
اگر بگوییم رستوران های موجود در برج خلیفه، از باکیفیت ترین رستوران های جهان هستند، اغراق نکرده ایم. این رستوران ها با تنوع در منو غذایی، طبقات برج و دیزاینی که دارند، جذابیت و توریستی بودن برج را چند برابر کرده اند. در ادامه این رستوران ها را معرفی خواهیم کرد.
رستوران اتمسفر: در طبقه 122 برج خلیفه و ارتفاع 442 متری از سطح شهر قرار دارد و با سه فضای لوکس از مهمانان خود پذیرایی میکند. این رستوران از ساعت 7 صبح تا 2 بامداد روز بعد، آماده پذیرایی از مهمانان است.
رستوران آرمانی امل: این رستوران، برای افراد با ذائقه تند پسند بهترین گزینه است. بهترین مکان برای چشیدن طعم غذای پرادویه هندی! در این رستوران، هنگام صرف غذا میتوانید از چشمانداز فواره دبی نیز نهایت استفاده را ببرید.
رستوران ایتالیایی آرمانی: بهترین و اصیل ترین غذاهای ایتالیایی را در این رستوران امتحان کنید. تجربه غذایی مجلل و کلاسیک در بلند ترین برج جهان!
رستوران آرمانی هاشی: فضایی زیبا با مبلمانی شیک به همراه موسیقی زنده، محیطی خاص برای چشیدن طعم غذای ژاپنی که خارج از ژاپن به سختی بدست می آید.
رستوران مدیترانه ای آرمانی: اگر بدنیال تنوع در طعم هستید، بهترین گزینه برای شما رستوران مدیترانه ای است. در این رستوران از غذا های یونانی و اسپانیایی گرفته تا خاورمیانه ای و عربی وجود دارد.
دانستنی های جالب از برج خلیفه
برج خلیفه، دارای اطلاعات جالب توجه بسیاری است که خوب است در مورد آنها نیز اطلاعاتی کسب کنیم. برای مثال، جالب است بدانید اگر میلگرد های بکار رفته برج خلیفه را به صورتی خطی صاف قرار دهیم، به اندازه مسافت تهران تا نیویورک خواهد شد.
برج خلیفه دارای 17 هزار در، 57 آسانسور و 8 بالابر می باشد. درهای این برج مجهز به سیستم ردیابی باد هستند. این سیستم تعیین می کند که آیا باز کردن در ها امنیت دارد یا نه.
برج خلیفه ظرفیت 35 هزار نفر جمعیت را دارد. یعنی می تواند به اندازه یک شهر کوچک انسان در خود جای دهد!
ظرفیت پارکینگ های برج خلیفه به اندازه 2957 خودرو است.
این برج رکورد پمپاژ بتن در بلندترین نقطه با ارتفاع ۶۰۵ متر را در اختیار دارد.
این برج، از جمله سازه های کمیاب در جهان است، که این امکان را به شما می دهد تا غروب خورشید را دوبار تماشا کنید! یک بار از طبقه پایین و بار دیگر از طبقه 148 یا بالاتر از آن!
تمامی باغ های موجود در برج خلیفه و اطراف آن، با گیاهانی تزیین شده اند که با دمای هوای دبی سازگاری دارند.
نمای خارجی این برج به طور دقیق از 28 هزار و 216 پنل شیشه ای ساخته شده که تمیزکاری این پنل ها به مدت 3 ماه زمان میبرد. و توسط یک تیم حرفه ای 36 نفره صورت می پذیرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه اینستاگرامی ما مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.