حقایقی خواندنی درباره عجیب ترین فرودگاه های عربی
آنچه که در این مقاله مد نظر است، معرفی فرودگاه برتر عربی می باشد. فرودگاه هایی که سالانه مسافران بسیاری رهگذر در آن ها هستند. کشور های عرب زبان، به دلیل برخورداری از ثروت هنگف، فرودگاه هایی با امکانات بسیار شاخصی هم ساخته اند. امکاناتی که در چنین فرودگاه هایی قرار داده شده، در کشور های دیگر نمی توان مثل آن را پیدا کرد. فرودگاه دبی را می توان یکی از پر تردد ترین فرودگاه های جهان دانست.
در این این فرودگاه امکانات روز دنیا قرار دارد و مسافران پس از رسیدن به آنجا، می توانند از امکانات ویژه آن بهره مند شوند. برای افرادی که مسلط به زبان عربی و انگلیسی هستند، کاریابی در چنین مکان هایی به مراتب راحت تر است.
فرودگاه بینالمللی دبی
فرودگاه برتر عربی شهر دبی کشور امارات که بین المللی نیز می باشد، در منطقه القرهود این شهر واقع شده و نوزدهمین فرودگاه شلوغ جهان از نظر ترافیک مسافر است. این فرودگاه، بالاترین میانگین تعداد مسافران در هر پرواز را دارد. وسعت زمین فرودگاه 7200 هکتار می باشد. در جولای 2019، فرودگاه بینالمللی دبی بزرگترین سیستم انرژی خورشیدی را در فرودگاههای خاورمیانه، با هدف کاهش 30 درصدی مصرف انرژی دبی تا سال 2030 راه اندازی کرد.
دستور ساخت فرودگاه توسط حاکم دبی، شیخ راشد بن سعید آل مکتوم، در سال 1959 صادر شد، که به طور رسمی در سال 1960 افتتاح گردید.
این فرودگاه با سه ترمینال، ظرفیت ۷۵ میلیون مسافر در سال را دارا می باشد. ترمینال شماره 1 به عنوان اصلی ترین ترمینال فرودگاه بین المللی دبی در ۳ طبقه ساخته شده است. ظرفیت این ترمینال ۱۵ میلیون مسافر بوده و مساحتش به ۵۲۰ هزار متر مربع می رسد. در طبقه ی اول این ترمینال، خدمات مربوط به پروازها نظیر فروش بلیط و تحویل بار ارائه می شود. همچنین کافی شاپ ، رستوران و صرافی نیز در این طبقه موجود است. مسافران با تسلط به زبان های انگلیسی و یا عربی، از خدمات بهره بیشتری خواهند برد.
اخیراً در ترمینال شماره ۱ با توجه به ورود بیش از 8 هزار کودک به این شهر، سالن جدیدی برای کودکانی که بدون همراه سفر می کنند ساخته شده، تا مکان امنی برای آن ها وجود داشته باشد. این سالن با طراحی جدید،کودکانه و با دکوراسیون رنگارنگ ، شامل وسایل بازی و سرگرمی مختص کودکان می باشد.
معرفی دیگر ترمینال ها
ترمینال شماره 2 دارای 4 طبقه است و ظرفیت ۱۰ میلیون مسافر را دارد. طبقه ی اول این ترمینال برای پروازهای ورودی می باشد و طبقه چهارم مختص پروازهای خروجی است. ترمینال شماره ۲ این فرودگاه بیشتر برای پرواز های منطقه ای اختصاص داده شده و کشورهای حوزه خلیج فارس مانند هندوستان، عربستان، ایران و … را در بر می گیرد.
و در آخر، ترمینال شماره 3 این فرودگاه برتر عربی، به عنوان بزرگ ترین ترمینال فرودگاهی جهان، در ۴ طبقه با ظرفیت ۶۵ میلیون مسافر ساخته شده است که آن را به مرکز اصلی هواپیمایی امارات می شناسند.
برای دیدن مطالب بیشتر به صفحه اینستاگرام ما سر بزنید.
فرودگاه بینالمللی حمد
دیگر فرودگاه برتر عربی، فرودگاه بینالمللی حمد می باشد که در جنوب دوحه قطر واقع شده است. این فرودگاه به نام امیر قبلی قطر، حمد بن خلیفه آل ثانی نامگذاری شده است. فرودگاه بینالمللی حمد که قبلاً با نام فرودگاه بینالمللی دوحه جدید (NDIA) شناخته میشد، در ابتدا قرار بود در سال 2008 افتتاح شود. اما به دلیل هزینه تراشی ها نابجا و تاخیر در پروژه، سرانجام در 30 آوریل 2014 با فرود یک پرواز تشریفاتی قطر ایرویز از نزدیکی دوحه افتتاح شد. تمامی لیست پرواز ها و امکانات داخل هواپیما، به دو زبان عربی و انگلیسی است. افرادی که به این 2 زبان تسلط دارند به مراتب کار راحت تری در پیش دارند.
قطر ایرویز و همه شرکتهای هواپیمایی دیگر به طور رسمی در 27 مه 2014 به این فرودگاه منتقل شدند. فرودگاه بینالمللی حمد اولین فرودگاه خاورمیانه است که جایزه بهترین فرودگاه اسکایترکس را در سال ۲۰۲۱ دریافت کرد و به سلطه ۷ ساله فرودگاه چانگی سنگاپور پایان داد و بهترین فرودگاه جهان معرفی شد.
برنامه ریزی برای ساخت این فرودگاه در سال 2003 انجام شد که با دو سال تاخیر در سال 2005 استارت زده شد. وسعت فرودگاه به2200 هکتار میرسد که دو سوم شهر دوحه را در برمیگیرد. این فرودگاه ظرفیت اولیه سالانه 29 میلیون مسافر دارد که سه برابر حجم فعلی است. پس از تکمیل، این فرودگاه برتر عربی میتواند سالانه 50 میلیون مسافر را جابهجا کند. اگرچه برخی برآوردها نشان میدهند که این فرودگاه میتواند تا 93 میلیون مسافر در سال را جابهجا کند، که آن را به دومین فرودگاه بزرگ منطقه پس از دبی تبدیل میکند.
وقوع حادثه در این فرودگاه
یکی از اتفاقاتی که خبرساز هم شده بود پیدا شدن یک نوزاد دختر درون سطل زباله در 2 اکتبر 2020 بود. دولت قطر در پاسخ به این امر، به زنانی که در سن باروری بودند، از 10 هواپیمای مختلف، دستور معاینات پزشکی برای آنها داد .اما دولت استرالیا بخاطر برخورد اینچنینی با زنان کشورش، اعتراض شدیدی کرد.
کانال تلگرام ما، شامل مطالب آموزنده درباره زبان عربی است. برای بهره بردن از مطالب آموزشی عربی به لینک تلگرام، مراجعه کنید.
فرودگاه ملک خالد
فرودگاه برتر عربی ملک خالد که بین المللی نیز می باشد، در 16 نوامبر 1983 افتتاح شد. این فرودگاه در 35 کیلومتری شمال ریاض عربستان سعودی واقع شده است. این فرودگاه شامل پنج ترمینال مسافربری، پل هوایی، مسجد سلطنتی، پارکینگ سرپوشیده و روباز با ظرفیت پارکینگ 11600 وسیله نقلیه، یک ترمینال سلطنتی اضافی برای مهمانان پادشاهی و روسای دولتی و یک برج کنترل مرکزی می باشد.
پنج ترمینال اصلی مسافربری در این فرودگاه برتر عربی وجود دارد که چهار ترمینال آن در زمان آغاز به کار فرودگاه در سال 1983 ساخته شد و ترمینال پنجم در سال 2016 افتتاح شد که اولین ترمینال خصوصی فرودگاه عربستان می باشد و سالانه میتواند 12 میلیون مسافر را جابجا کند. مسجد سلطنتی این فرودگاه توسط معمار بریتانیایی برایان کلارک طراحی شده که به عنوان بزرگترین و پیشرفته ترین پروژه شیشه های رنگی در دوره مدرن محسوب می شود.
این مسجد میتواند 5 هزار نمازگزار را در خود جای دهد. امکاناتی نظیر این را (برخورداری از نمازخانه 5 هزار نفری)، در هیچ فرودگاهی نمی توان پیدا کرد. اغلب افرادی که در این فرودگاه تردد دارند عرب زبان هستند و تسلط نسبی هم به زبان انگلیسی دارند. به همین دلیل راحت تر می توانند از خدمات فرودگاهی و هواپیمایی استفاده لازم را ببرند.
در 27 ژوئیه 2010 ، پرواز باربری لوفت هانزا، یک هواپیما هنگام فرود در فرودگاه سقوط کرد و دچار آتش سوزی شد که البته تنها دو نفر مجروح شدند.
فرودگاه ملک عبدالعزیز
فرودگاه برتر عربی ملک عبدالعزیز که در جده عربستان واقع است به عنوان سومین فرودگاه بزرگ و شلوغ این کشور محسوب می شود. افتتاح این فرودگاه در سال 1981 انجام شد. این فرودگاه بطور ویژه برای خدمت رسانی به زائران خانه خداست. مساحت فرودگاه 105 کیلومتر مربع می باشد که شامل یک ترمینال سلطنتی جهت استفاده پایگاه هوایی ملک عبدالله برای نیروی هوایی سلطنتی عربستان و کارکنان فرودگاه است.
در سال 2019، ترمینال جدید این فرودگاه برتر عربی افتتاح شد که دارای سالن های استراحت ، مسجد، باغ مرکزی به مساحت 18000 متر مربع ، آکواریوم 14 متری و مرکز حمل و نقل که بین ساختمان و پارکینگ و ایستگاه قطار ارتباط برقرار می کند، می باشد.
به دلیل نزدیکی جده به شهر مکه، فرودگاه دارای یک ترمینال اختصاصی حج می باشد که می تواند 80 هزار مسافر را به طور همزمان در خود جای دهد. طراحی خاص این ترمینال توسط مهندس بنگلادشی-آمریکایی فضل الرحمن خان انجام شده که به دلیل ساختار سقف چادر مانند خود و ظرافت و زیبایی در طراحی ، در سال 1983 جایزه معماری آقاخان را دریافت کرد.
در نوامبر 1979، هواپیمایی به مقصدکراچی از باند فرودگاه برخاست و بلافاصله پس از آن سقوط کرد و موجب آتش سوزی و جان باختن همه سرنشینان شد.
همچنین در 11 ژوئیه 1991، هواپیمای پرواز به نیجریه دچار مشکلات فشار کابین شد و به دنبال آن آتش سوزی رخ داد و تمام مسافران و خدمه کشته شدند.
در مارس 2022، شورشیان یمن پالایشگاه نفت عربستان سعودی را که در کنار فرودگاه قرار داشت، را منفجر کردند.
فرودگاه بین المللی کویت
فرودگاه برتر عربی کشور کویت در سال 1927 در استان فروانیه راه اندازی شد. و در حال حاضر می تواند بیش از 13 میلیون مسافر در سال را جابه جا کند. این فرودگاه شامل 5 ترمینال است. ترمینال 1 ساختمان اصلی فرودگاه بین المللی کویت می باشد. و بیشتر پروازهای ورودی و خروجی را در خود جای داده است. ترمینال 2، دارای یک ساختمان مثلثی با 28 دروازه، 4500 فضای پارک اضافی و یک هتل 400 تخته ای است. که ساخت آن در می 2017 آغاز شد و قرار بود در آگوست 2022 تکمیل شود، اما به دلیل همه گیر شدن کرونا، به سال 2024 موکول شد.
این ترمینال جدید از نظر زیست محیطی پایدار و قرار است و یکی از بزرگترین پروژه های فرودگاه دوستدار محیط زیست در جهان باشد. ترمینال 3 نیز در ابتدا ترمینال هوانوردی عمومی شیخ سعد نام داشت و برای استفاده توسط هواپیماهای خصوصی طراحی شده بود. این ترمینال 4 در هشتم آگوست 2018 با مساحت 55 هزار متر مربع افتتاح شد. که می تواند سالانه 4.5 میلیون مسافر را جابه جا کند. ترمینال 5 هم در ماه می 2018 افتتاح شد و منحصراً توسط شرکت هواپیمایی جزیره ایرویز کویت استفاده می شود.
در 12 دسامبر 1983، فرودگاه یکی از اهداف بمباران کویت بود. در 27 فوریه 1991، فرودگاه میزبان نبرد بزرگ تانکهای آمریکایی و عراقی در طول جنگ اول خلیج فارس بود. امروزه این فرودگاه به نام فرودگاه بین المللی نبرد کویت نیز شناخته می شود.
دوره های آموزش مکالمه عربی را می توانید از این لینک خریداری نمایید.
نویسنده: سیده سحر حسینی مقدم
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.