کاربرد زبان عربی(1)+برای خدام
زبان عربی برای خدام، یکی از ضرورت هایی است که در حرم مطهر امام رضا حس می شود. خادمین بارگاه منور رضوی، انسان های بسیار معنوی و تحصیل کرده ای هستند. این خادمان روزانه و شبانه، با زائرین مختلفی از کشور های عربی مواجه هستند. اگر بلد نباشند، چطور با یک زائر عرب زبان ارتباط بگیرند، در انتقال پیام به آن ها دچار مشکل خواهند شد. در این مقاله می خواهیم، با چالش ها و فواید زبان عربی برای خدام سخن به میان آوریم. با ما همراه باشید:
ایجاد انواع شغل ها و زبان عربی
زبان عربی برای خدام، به خدمت رسانی آن ها در حرم کمک شایانی می کند. خادمینی که به زبان عربی و انگلیسی مسلط هستند، می توانند ارتباط بیشتری با زائران برقرار کرده و نیاز های آن ها را برطرف کنند. یک سری افعال و کلمات ویژه در زبان عربی هستند که برای هر خادم یادگیری آن ها می تواند بسیار کمک کننده باشد. اگر خادمی نمی خواهد زبان عربی را به طور کامل فرا گیرد، مسلط بودن به واژه ها و جملات پر کاربرد، آسان تر است. امروزه، زائران بسیاری از کشور های مختلف عربی، به کشور ایران سفر می کنند.
دلیل سفر بسیاری از این زائران، زیارت قبر حضرت علی بن موسی الرضا، می باشد. بسیاری دیگر نیز، برای انجام کار های درمانی و عمل های زیبایی به ایران سفر می کنند. موضوعی که امروزه به گردشگری سلامت مشهور و معروف می باشد. ورود این مسافران خارجی، به خاک ایران ضمن اینکه ارز بسیاری را به کشور وارد می کند، شغل های بسیاری را نیز ایجاد کرده است. شغل هایی که بیشتر با زبان عربی، سر و کار دارند.
بنابراین، یادگیری زبان عربی برای خدام و افراد علاقه مند، به طور کلی در کشور ایران و علی الخصوص شهرهای زیارتی مانند قم و مشهد می تواند بسیار در آمد زا باشد. در این راستا، اقدامات بسیاری در جهت ایجاد شغل های جدید صورت گرفته است. مترجمین عربی نیز، توانسته اند از این طریق به علاقه خود برسند و در مسیر شغل مورد نظر خود گام بردارند و درآمد زایی کنند. برای دیدن مطالب و آموزش های بیشتر در حوزه زبان عربی می توانید به صفحه اینستاگرام ما مراجعه کنید.
زبان عربی کاربردی در حرم مطهر
زبان عربی برای خدام، یک ویژگی ممتاز محسوب می شود. حتما با رفتن به مشهد مقدس، بسیاری از خادمین حرم مطهر را نظاره گر بوده اید که به برخی از واژه های کاربردی در زبان عربی مسلط هستند و می توانند منظور خود را به زائر عرب زبان برسانند. جملات امری مانند: اینجا ننشینید، اینجا محل خوابیدن نیست، در این محل نماز نخوانید، از ضریح جدا شوید، حرکت کنید، توقف نداشته باشید و … از جمله جملات کاربردی محسوب می شود.
خادم امام رضا با شروع شیفت خدمتی خود، ابتدا به امام رضا (ع) ارادت خود را ابزار کرده و سپس برای امر مهم خدمت آماده می شود. در روز یا شب ممکن است چندین تن زائر عرب زبان با خادم برخورد داشته باشند. خدام، از طریق خدمت هم می توانند ارتباطات اجتماعی خود را افزایش دهند و هم به زائرین امام رضا (ع) خدمت رسانی کنند. زبان عربی برای خادم، در حین خدمت به حل شدن بسیاری از مشکلات کمک خواهد کرد.
خادم و خدمت رسانی با کمک زبان عربی
برای مثال، زائر عرب زبانی آدرس را گم کرده است و دوست دارد به محل مورد نظر راهنمایی شود. خادم با تسلط به زبان عربی، ضمن حفظ احترام، او را به محل مورد نظر هدایت می کند. حال تصور کنید اگر خادمی زبان این زائر را بلد نباشد. چه اتفاقی خواهد افتاد؟ او مجبور می شود از همکاران خود کمک بگیرد و یا زائر را با کلمه نمی دانم به نفرات بعدی ارجاع دهد. پس بحث یادگیری این زبان عربی برای خدام امروزه بسیار پر اهمیت است. کشور ایران، به دلیل تبادلات اقتصادی، فرهنگی و … که با کشور های عربی علی الخصوص عراق دارد، سالانه میزبان بسیاری از مردم عراق است. مردمی که شیعه هستند و نوه پیامبر، حضرت علی بن موسی الرضا را بسیار دوست دارند. اگر شیوه تعامل با عرب زبانان در کشور خوب باشد، فواید بسیاری برای خاک ایران خواهد داشت.
جهت بهره بردن از مطالب آموزشی درباره زبان شیرین عربی، به کانال تلگرام مراجعه کنید.
خادم و کلاس های آموزشی
زبان عربی برای خدام در حرم، با برپایی کلاس هایی آموزش داده می شود. خادمین علاقه مند به زبان عربی و ارتباط با زائر، معمولا در این کلاس ها به صورت رایگان ثبت نام می کنند. آموزش عربی در این کلاس ها، توسط اساتید خبره صورت می گیرد. و معمولا جملات پر کاربرد مانند همان جملاتی که در بالا به آن ها اشاره کردیم، به خادم آموزش داده می شود. افراد با حضور در این کلاس ها، ضمن یادگیری و افزایش معلومات خود، برای پرونده خدمتی نیز می توانند کسب امتیاز کنند.
اساتید ویژه، جملات و کلمات عربی را معمولا با لهجه پر کاربرد عراقی به زائر می آموزند. درباره لهجه عراقی به طور مفصل در مطالب پیشین سخن گفته شد. این لهجه، که مردمان عراق با آن مکالمه می کنند، به ایرانیان آموخته می شود. دلیل آن نیز، ارتباطات و تعاملات بسیار گسترده مردمان عراق با ایرانیان است.
یادگیری آسان عربی برای خدام
برخی خادمین به دلیل علاقه زیاد به زبان عربی، آن را آسان تر فرا می گیرند. عربی، زبانی دشوار اما شیرین است. دلیل دشواری آن نیز، کامل و جامع بودن این زبان است. عربی، زبان قرآن و وحی می باشد. اهل بیت و پیامبر ختمی مرتبه، با این زبان، دین اسلام را گسترش داده اند. به همین دلیل، زبان عربی برای خدام، از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
آن ها این زبان را مقدس می دانند و برای یادگیری آن تلاش می کنند. تلاش آن ها را می توان در ارتباط با زائر، به صورت کاملا روشن و شفاف مشاهده کرد. خادمین حرم امن الهی، که بسیار گرم و مهربان با زائر برخورد می کنند. مسافران عربی، علاوه بر دیدن برخورد گرم، وقتی مشاهده می کنند خادم به زبان آن ها مسلط است، بسیار خوشحال و مشعوف می شوند. این حس به زائر منتقل می شود که او در کشور غریبه تنها نیست و هم زبانانی دارد که می توانند او را یاری دهند.
عربی و جملات محترمانه
در زبان عربی برای خدام، جملاتی تدریس و آموزش داده می شود که کابردی محترمانه دارند. خادم از این کلمات و جملات می تواند در راستای خدمت خود استفاده کند. استفاده از جملات محترمانه، علاوه بر بالا بردن شان حریم رضوی، خادمین را افرادی دلسوز و مهربان جلوه خواهد داد. افرادی که ابتدا در بدو به ورود به حرم، هدف شان خدمت بوده است و بعد از آن تلاش کرده اند ابزارهایی برای خدمت ویژه تر مانند زبان عربی به کار گیرند.
کلمه ای مانند من فضلکم، به معنای لطفا در زبان عربی است. خادم با به کارگیری این کلمه، خواسته خود را از زائر عرب زبان به صورت کاملا محترمانه ای مطرح می کند. زائر نیز با شنیدن این کلمه، سعی می کند تقاضای خادم را رد نکند.
کلمات کاربردی برای خادمان
اصولا در زبان فارسی نیز، فردی در تقاضای خود اگر کلمه لطفا را به کار ببرد، پاسخ بهتر و سریع تری می تواند از مخاطب بگیرد. کلمه دیگری که در زبان عربی برای خدام کاربرد بسیاری دارد و همچنین محترمانه تلقی می شود، اهلاً و سهلاً می باشد. ترجمه این واژه خوش آمدید است. با گفتن و به کارگیری این جمله توسط خادم به زائر عرب زبان، باز هم باعث می شود او احساس غریبی در کشور بیگانه نکند و امام رضا (ع) و خادمان آن حضرت را افرادی بسیار مهربان در ذهن خود داشته باشد.
در این مقاله، به موضوعات مختلفی پرداخته شد. اما مهم ترین قسمت موضوع این است که زائرین از سفر خود به مکان های زیارتی ایران رضایت کافی و کامل داشته باشند. این رضایت جز با خدمت خالصانه و مهربانی مردمان خونگرم ایرانی و خادمین مهربان کسب نمی شود.
دوره مکالمه عربی پلاس
زبان عربی، زبان قرآن است و امروزه کاربرد های زیادی در حوزه های مختلف دارد. من، محمد کارمی با سابقه 7 سال ترجمه و تدریس در حوزه های توریسم درمانی، لیدری، مترجمی و تدریس خصوصی، بسته مکالمه ای را آماده کردم که عربی پلاس نام دارد و مخصوص کسانی است که می خواهند در کمترین زمان ممکن عربی را یاد بگیرند. برای خرید این دوره با قیمت بسیار پایین و مناسب، بر روی این لینک کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.