زبان عربی کنکور را جدی نگیرید!
برای مهارت در زبان عربی کنکور، تمرین زیادی لازم است. با دو مرحله ای شدن فرآیند کنکور، داوطلبان می بایست دروسی مانند عربی را در کارنامه خود اعتبار سنجی کنند. میزان نمره ای که از این درس دریافت می شود، در کنکور و معدل تاثیر گذار است. در این مقاله می خواهیم درباره بازار کار زبان عربی و دروسی که باید در دانشگاه پاس شود، صحبت کنیم.
غولی به نام کنکور…!
زبان عربی کنکور، یکی از سخت ترین درس های دروس نظری محسوب می شود. همه ایرانیان تقریبا با اسمی به نام کنکور آشنایی کامل دارند. همه مردم ایران از سن 18 سالگی گذر کرده اند. یا گذر خواهند کرد. و به این ترتیب، با غولی به نام کنکور دست و پنجه نرم خواهند کرد.
آیا کنکور همین قدر عجیب و غریب است؟ آیا گذاشتن اسم غول بر آن واژه درستی است؟ در گذشته کنکور همین قدر عجیب و غریب بود. زیرا، دانش آموزان باید به شدت درس می خواندند. رتبه های بسیار خوبی دریافت می کردند. تا بتوانند در بهترین دانشگاه های کشور مشغول به تحصیل شوند و درس بخوانند.
تنوع دانشگاه ها در کشور، نقطه عطف!
کسب نمره خوب زبان عربی کنکور با روش های مختلف امکان پذیر است. تعداد دانشگاه ها در گذشته کم بود. و رقابت برای قبولی در دانشگاه های دولتی بین افراد زیاد بود. اما امروزه، تعدد دانشگاه ها، کلاس های کنکور مختلف، طراحی کتب تست زنی کنکوری، برنامه ریزی مدارس برای دانش آموزان کنکوری و … باعث شده است از سختی کنکور کمی کاسته شود.
چه بسا که باز هم دانش آموزانی هستند، که برای قبولی در دانشگاه های دولتی در بهترین رشته ها، تمامی تلاش خود را به کار می بندند. و استرس بسیار زیادی تحمل می کنند. خانواده های دانش آموزان امروزی، سطح توقع بسیار بالایی دارند. همه دوست دارند فرزندان خود را دکتر، مهندس و … ببینند. رشته های تاپ کشور که فقط معدودی از افراد در آن ها قبول می شوند.
والدین پر ادعای امروزی!
در گذشته شاید، انتظار والدین از فرزندان خود اینگونه نبود. به همین دلیل می توان نام غول را بر کنکور نهاد. قبولی در دانشگاه های دولتی برای دانش آموزان، تبدیل به یک رویای بزرگ شده است. کلاس های مختلف کنکوری ثبت نام می کنند. در آزمون های بسیاری قبل از کنکور شرکت می کنند. انواع روش های تست زنی را یاد می گیرند. تا بلکه بتوانند در یکی از رشته های خوب و تاپ کشور رتبه قبولی کسب کنند.
دانشگاه های غیر انتفاعی، پیام نور و فرهنگیان
با کسب نمره بسیار خوب در زبان عربی کنکور، می توان امیدوار به معدل بالایی بود. علاوه بر دانشگاه های دولتی، دانشگاه های فرهنگیان، پیام نور، انواع غیر انتفاعی ها و دانشگاه آزاد در کشور هستند. که قبولی دانشجویان در کنکور را تضمین می کنند. کنکوری که شاید غول تصور شود. اما با وجود چنین دانشگاه هایی، حساسیت قبولی در دانشگاه های دولتی کمتر شده است.
چه دانشگاهی برای چه رشته ای؟
افرادی که دوست دارند معلم شوند، می توانند به امید قبولی در دانشگاه فرهنگیان درس بخوانند. کسانی که می خواهند در رشته های مهندسی و پزشکی حتی تحصیل کنند دانشگاه آزاد، غیر انتفاعی و پیام نور گزینه مناسبی است. پس کنکور را سخت نکنید. شما می توانید با هر رتبه ای که دارید، قول قبولی به خود را بدهید. از آینده ترس نداشته باشید. و در حال زندگی کنید. و از دوران حین کنکور خود لذت کافی را ببرید.
تاثیر دروس عمومی بر رتبه کنکور
زبان عربی کنکور، مانند دیگر درس های عمومی از کنکور 1402 به بعد حذف خواهد شد. بدین ترتیب که دانش آموزان باید در دو مرحله کنکور شرکت کنند. که تمامی دروس تخصصی آن ها دخیل است. دانش آموزان باید سعی کنند از دروس عمومی خود در کارنامه نمره خوبی کسب کنند. زیرا، در معدل آن ها تاثیر گذار است. مجموع معدل هم در کنکور تاثیر بسزایی دارد. حدود 40 تا 50 درصد معدل، بر روی رتبه کل کنکور تاثیر دارد.
دروس عربی مدارس
زبان عربی کنکور، به خصوص زبان عربی پایه دوازدهم برای معلمین و دانش آموزان بسیار مهم است. اگر بخواهید نمره خوبی در درس عربی داشته باشید. نوع معلم و علاقه شما به درس مطمئنا در امتحانات تاثیر زیادی دارد. زبان عربی، یکی از سخت ترین زبان های زنده دنیاست. افراد اگر بخواهند این زبان را فرا گیرند، باید به طور قطع به این رشته و درس علاقه داشته باشند.
علاقه درسی، ریشه نمرات خوب
در راستای یادگیری هر درسی با هر موضوعی علاقه حرفه اول را می زند. برخی دانش آموزان در برخی دروس مانند ریاضی، شیمی، فیزیک و زیست نمره برتر هستند. پای صحبت این افراد که می شینی از علاقه وافر خود به دروس سخت سخن می گویند. و خواندن این گونه دروس را با لذتی وصف ناشدنی انجام می دهند. برخی دانش آموزان دیگر، در دروسی مانند زبان های انگلیسی، عربی، هنر، ورزش و … دارای رتبه و نمره خوبی هستند. علاقه افراد به چنین دروسی حکایت از نمرات خوب آن ها دارد.
درس عربی سخت است؟
زبان عربی کنکور نسبت به پایه های دیگر به مرور سخت تر است. اگر تدریس زبان های مختلف به خصوص عربی را در مدارس ببینیم، شاهد اتفاقات خوبی نخواهیم بود. تمامی کتاب هایی که برای پایه های مختلف درس عربی طراحی شده است، قواعد محور هستند. دانش آموز باید با جان و دل به سراغ درسی برود تا بتواند آن را فرا گیرد. وجود دستور زبان های سخت و دشوار عربی، دانش آموزان را از این درس زده کرده است. معلمین در زنگ های عربی، بیشتر با دستور زبان و قواعد عربی سر و کار دارند. همین موضوع، باعث شده است، دانش آموزان زیادی در درس عربی نمره خوبی را کسب نکنند.
زبان عربی کنکور
زبان عربی کنکور، از دروس سخت در گذشته محسوب می شد. عربی که با طرح چند سوال در کنکور مطرح می شد، به مرور و در کنکور 1402 جایگاه خود را از دست داد. نه تنها زبان عربی، بلکه تمامی دروس عمومی. کنکور این روز ها دو مرحله شده است. کنکور اول در دی ماه برگزار می شود. و کنکور دیگر در تیر ماه. دروس عمومی دانش آموزان باید در کارنامه بالا باشد. آن ها بعد از کسب نمرات خوب در کارنامه و در نهایت معدل خوب، می توانند رتبه خوبی داشته باشند. رتبه خوبی که منوط به سوال های کنکور نیز می باشد. سوالاتی تخصصی از جنس درس های نظری. دانش آموزان می تواند در دو مرحله این سوالات را جواب دهد. اگر در مرحله اول کنکور به رتبه خوبی نرسید، می تواند در نوبت دوم جبران کند.
کسب معدل عالی و نمره عربی
از باید های کسب رتبه خوب، زبان عربی کنکور است. درسی که شاید برای بسیاری از دانش آموزان دشوار باشد. در مطالب بالا گفته شد، درس عربی در مدارس قواعد محور است. این مشکل را می توان یکی از ویژگی های نه چندان خوب نظام آموزشی کشور دانست. نه تنها درس عربی، زبان انگلیسی هم چنین است. دانش آموزان بر پایه قواعد و گرامر رشد می کند. پس از فارغ التحصیلی و گرفتن مدرک دیپلم، شاید نتواند سر سوزنی به دو زبان عربی و انگلیسی صحبت کند. زیرا، پایه و محور تمامی مطالب قواعد بوده است. قواعدی که کار دانش آموزان و علاقه آن ها را نسبت به زبان آموزی نابود می کند.
قبولی در دانشگاه با رشته زبان و ادبیات عربی
زبان عربی کنکور، تاثیر زیادی در رتبه دارد. اگر به زبان عربی علاقه زیادی دارید. به شما مژده خوبی می دهیم. در این قسمت می خواهیم بازار کار رشته عربی در جامعه را برای شما شرح دهیم.
ترجمه، معلمی عربی و …
پس از کسب مدرک لیسانس خود از دانشگاه، می توانید برای تدریس به موسسات خصوصی رزومه ارسال کنید. در قوه قضاییه هم می توانید به عنوان مترجم مشغول به فعالیت شوید. اما یکی از سختی هایی که این کار دارد، پذیرش تعداد کم متقاضی در قوه قضاییه است. از دیگر شغل ها در حیطه زبان عربی می توان به ترجمه مکتوب اشاره کرد. در بسیاری از رشته ها تخصص پیدا کنید. و با ترجمه عربی درآمدی برای خود داشته باشید. یکی از بهترین راه ها هم، تدریس در آموزش و پرورش است. به عنوان معلم عربی مشغول به کار شوید. و آینده شغلی خود را تضمین کنید. برای کسانی که به کار کارمندی و حقوق ثابت علاقه مندند، این پیشنهاد می تواند عالی باشد.
سخن پایانی با کنکوری های عزیز
زبان عربی کنکور درست است درس سختی می باشد. اما به عنوان سخن پایانی می توان گفت، در دوران قبل کنکور، حین کنکور و پس از آن خود را آزار ندهید. برای خود استرس و حاشیه ایجاد نکنید. حتی اگر بعد از کنکور به رتبه مورد نظر دست پیدا نکردید، ناراحت نشوید. اگر نتوانستید در بهترین دانشگاه های کشور، مشغول تحصیل شوید، پایان دنیا نیست! زندگی ادامه دارد. به خود توجه کنید و اعتماد به نفس داشته باشید. هیچ گاه خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. در رشته ای که دوست دارید درس بخوانید و اسیر رشته های اشباع شده کشوری نشوید. همه شما کنکوری ها، این دوران سخت را خواهید گذراند. و موفق خواهید شد. انتخابی در زندگی داشته باشید که اگر زمان گذشت و به عقب نگاه کردید، هیچ وقت احساس پشیمانی نکنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.