آمار بسیار دقیق گردشگران عرب زبان در ایران
ایران، از جمله کشورهایی است که هرساله مورد توجه گردشگران عرب زبان بسیاری قرار می گیرد. آمار گردشگران عرب زبان که در طول سال به ایران سفر می کنند، بسیار زیاد است. این گردشگران به علل مختلفی به ایران سفر می کنند. عمده آنها به دلیل زیارت حرم مطهر امام رضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه (س) به مشهد و قم می آیند. پس غالباً گردشگران عرب زبان در این دو شهر بیشتر دیده می شوند. بعد از سفر زیارتی، می توان به سفر سیاحتی و درمانی در ایران نیز اشاره کرد. بسیاری از مسافران عرب زبان، به دلیل اینکه ارزش پول بالاتری نسبت به کشور ما دارند. در چند سال اخیر برای سیاحت و تفریح و همچنین امور درمانی به ایران آمدند. مهارت پزشکان ایرانی و کیفیت بالای بیمارستان ها، موجب شده تا بسیاری بیماران عرب زبانی بسیار جهت درمان به کشور ما مراجعه کنند.
بیشترین مسافران عرب زبان از کدام کشور هستند؟
حدس اینکه بیشترین آمار گردشگران عرب زبان از کدام کشور است، کار سختی نیست. عراقی ها حدود 34 درصد کل مسافران خارجی ایران را تشکیل می دهند. کشور عراق، به دلیل وجود شیعیان بسیار و همسایگی که با کشور ما دارد. هرساله مسافران بسیاری را از به ایران راهی می کند. البته این امار دو طرفه است. ایرانیان بسیاری نیز هستند که در سال، به این کشور سفر می کنند. علی الخصوص در زمان اربعین.
تعداد افرادی که در بازه زمانی اربعین حسینی، از ایران به عراق می روند بسیار زیاد است. علاوه بر این زمان، در طول سال نیز مسافران بسیاری برای زیارت عتبات به عراق می روند. این رفت و آمد های زائران باعث ایجاد حس نزدیکی بین مردم دو کشور می شود. همانطور که شاهد هستیم در این سال ها، به علت برگزاری مراسم اربعین، بسیاری از مردم ایران با عراقی های زیادی آشنا شدند و آنها را به ایران دعوت کردند. مسلماً این حس صمیمیت باعث رشد آمار سفر به کشور نیز می شود.
عراقی ها بجز زیارت، برای تفریح در ایران نیز هزینه می کنند. شاید مردم کشور هایی مثل کویت و امارات، خیلی نیازی به تفریح در ایران نداشته باشند. و امکانات تفریحی کشور خود را ترجیح دهند. اما مردم عراق، بسیاری از امکانات ایران را در کشور خود ندارند و به همین دلیل، به مکان های تفریحی و شهرهای شمالی کشور بسیار علاقه نشان می دهند.
گردشگران کویت و بحرین
بعد از کشور عراق، کویت و بحرین کشورهایی هستند که بیشترین آمار گردشگران عرب زبان در ایران دارند. این دو کشور همواره جزو ده کشور اول مبدأ گردشگران بوده اند. مسافران بحرینی و کویتی برخلاف عراقی ها، فقط در شهرهای زیارتی دیده نمی شوند. آنها در شهرهای شمالی، دامنه های طبیعی استان های غربی و شهرهای توریستی مثل اصفهان، شیراز و یزد بسیار در رفت و آمد هستند.
گردشگران این کشورها، برخلاف عراقی ها، که در شهرهایی مثل قم و مشهد ساکن می شوند. پس از زیارت در این شهرها نمی مانند. البته ناگفته نماند که بسیاری از آنها نیز برای خدمات درمانی به ایران مراجعه می کنند. در بیمارستان های بزرگ و فوق تخصصی کلان شهرهایی مثل تهران، مشهد و شیراز، تعداد مراجعه کنندگان بحرینی و کویتی قابل توجه است.
تشخیص این که گردشگران عرب زبان از کدام کشور آمده اند برای عمده مردم کار راحتی نیست. اما اگر از جمله افرادی باشید که با آنها سر و کار داشته اند. به راحتی می توانید با توجه به چهره، پوشش و لهجه آنها را تشخیص دهید. لهجه های کشور های عربی با یکدیگر تفاوت های بسیاری دارد.
غیر از دو کشور کویت و بحرین، رشد آمار گردشگران کشور عمان نیز مسأله های قابل توجهی است. از سال 96 به بعد، آمار سفر گردشگران عرب زبان کشور عمان به ایران صعودی شد. البته که از انتهای سال 98، به علت شیوع بیماری کرونا، آمار گردشگری در تمام کشور های جهان دچار کاهش حداکثری شد. اما از سال 1400 مجدد این آمار رو به رشد داشت.
گردشگران عرب زبان سایر کشورها
شاید برایتان عجیب باشد اما شیعیان کم تعداد کشور عربستان نیز به ایران سفر می کنند. آمار این کشور بسیار کم است. بنا بر دلایل سیاسی، سفر به ایران ممکن است تبعات سختی برای مردم این کشور ایجاد کند. اما با این حال، شیعیان عربستانی بسیار کمی در مشهد و قم دیده می شوند.
گردشگران عرب زبان از کشورهای امارات، اردن و سوریه نیز جزو مسافران دیده شده در ایران هستند. اما درصد آن ها بسیار کم است. گردشگران سوریه و یمن، پس از درگیری هایی که در کشورشان رخ داد، کاهش چشمگیری پیدا کردند. البته پس از اتمام جنگ با داعش، آمار گردشگران سوری رشد کمی پیدا کرد. اما به دوران قبل برنگشت.
دین و مذهب مشترک، از اصلی ترین دلایل سفر عرب زبانان به ایران است. همانطور که اشاره شد، هرچه میزان شیعیان در کشور عرب زبانی بیشتر باشد. آمار سفر آنها به کشور ایران نیز بیشتر است. برای همین است که کشور عراق همواره در صدر کشورهای مبدأ گردشگران خارجی به ایران قرار دارد.
اما کشوری مثل امارات، که حدود 16 درصد مردم آن را شیعیان تشکیل می دهند. دلیل کمتری برای سفر به ایران دارند. خصوصاً که در این سال ها، این کشور پیشرفت های زیادی در حوزه های مختلف داشته است. و توانسته به یکی از قطب های گردشگری خاورمیانه تبدیل شود. پس از نظر درمانی و سیاحتی نیز، مردم این کشور دلیلی برای سفر به ایران ندارند.
تاثیر گردشگران بر بازار کار و اقتصاد کشور
گردشگری، از جمله موارد ارزآور و کمک کننده به اقتصاد یک کشور بشمار می رود. برای کشور ما، که بخش عمده ای از توریست های خارجی آن را گردشگران عرب زبان تشکیل می دهند. سرمایه گذاری بر این بخش بسیار حائز اهمیت به شمار می رود.
بسیاری از شغل ها هستند، که می توانند با تسلط بر زبان عربی، به هنگام برخورد با گردشگران عرب زبان کسب درآمد داشته باشند. برای مثال مغازه داران و فروشندگان، در شهرهایی که عرب زبانان بیشتری در آنها رفت و آمد دارند. با تسلط به عربی می توانند به راحتی با این گردشگران ارتباط بگیرند. محصولات خود را به آنها معرفی کنند. آنها را راهنمایی کرده و فروش بهتری داشته باشند.
افرادی که در مکان های تفریحی فعالیت دارند نیز، می توانند با راهنمایی درست گردشگران عرب زبان، در این مکان ها بازار کاری خود را رونق ببخشند. ایجاد صمیمت کنند و خاطره خوبی از کشور ایران برای این گردشگران به یادگار بگذارند.
از این رو آموزش صحیح زبان عربی بسیار اهمیت پیدا می کند. موقیت شغلی برای افراد مسلط به زبان عربی اگر بیشتر از زبان انگلیسی در ایران نباشد، مطمئن باشید که کمتر نخواهد بود. مترجمی عربی، آموزش عربی، راهنمای تور های مسلط به عربی و… از شغل های پر درآمدی هستند که برای شما وجود دارد. در حوزه گردشگری، منطقی ترین کار همین است که کشورهای مبدأ شناسایی شوند. زبان و فرهنگ آنها آموزش داده شود، تا بتوان علاوه بر حفظ این گردشگران، آمار آنها را نیز افزایش داد.
تاثیر گردشگری بر اساس آمار و ارقام
در ایران، پس از کمرنگ شدن کرونا، شاهد احیای دوباره صنعت گردشگری بودیم. درحالی که در سال 1400 آمار گردشگری در ایران با رشد منفی 45 درصدی همراه شده بود. ارزش صنعت گردشگری با 144 هزار میلیارد تومان کاهش مواجه شده بود. اما از ابتدای سال 1401 این صنعت مجدد رشد مثبت 40 درصدی داشته است. و ارزش آن تا رقم 202 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
سهم صنعت گردشگری در اقتصاد ایران تا پایان سال 2020 میلادی، 3.1 درصد گزارش شده است. اما این رقم در سال 2021 با رشد قابل توجهی تا 4.1 درصد پیشرفت کرد. بر اساس گزارش های اعلام شده، میزان اشتغالزایی و بازار کار نیز، با رونق یافتن گردشگری در ایران، افزایش یافته است. در سال گذشته حدود 1.2 میلیون نفر در کشور، در این صنعت مشغول به کار بودند. اما امسال این آمار با رشد فوق العاده 700 هزار نفری، به 1.9 میلیون نفر افزایش پیدا کرد. این درحالی که تا پایان سال 2021 چیزی حدود به 34 درصد از شغل های موجود در صنعت گردشگری از بین رفته بود.
از جمله آمار امید دهنده دیگر در حوزه صنعت گردشگری می توان به این موضوع اشاره کرد. که تا پایان سال 2020، گردشگران خارجی، که عمده آن ها را گردشگران عرب زبان تشکیل می دهند. تنها مبلغی بالغ بر 1.9 میلیارد دلار در ایران هزینه کرده اند. اما در پایان سال 2021، این رقم به 2.5 میلیارد دلار افزایش پیدا کرد. البته فراموش نشود که این افت آمار در هر بخشی، در سال 2020 و قبل از آن، به علت بیماری کرونا بود.
گردشگران عرب زبان و سایر گردشگران که به کشور ایران سفر کردند، 99 درصد در زمره مسافران تفریحی قرار گرفته و تنها یک درصد از سفرها به کشورمان، تجاری بوده است.
دوره مکالمه عربی پلاس
با سلام خدمت همراهان عزیز سایت. زبان عربی یکی از شیرین ترین زبان های زنده دنیاست. کشور های بسیاری هستند که در جهان به عربی سخن می گویند. زبان قرآن، عربی فصیح یا عربی کلاسیک است. بسیاری از افراد در ایران قصد دارند که مکالمه به زبان عربی را یاد بگیرند تا بتوانند با کشور های حوزه خلیج فارس در مشاغل مختلف ارتباط بگیرند و در آمدزایی کنند. من، محمد کارمی با سابقه 7 سال ترجمه و تدریس در حوزه های توریسم درمانی، لیدری، مترجمی و تدریس خصوصی، دوره ای رو برای شما تدارک دیدم به نام عربی پلاس. با خرید این دوره می تونید در کمترین زمان ممکن، مکالمه به زبان عربی را یاد بگیرید و درآمد زایی کنید. برای خرید این دوره، روی لینک زیر کلیک کنید و به راحتی بسته مورد نظر خودتون رو خریداری کنید.
خرید دوره مکالمه عربی پلاس
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
تو مشهد شمار مسافران عربی خیلی زیاده… واقعا بلد بودن زبان عربی تو این شهر به شدت کاربردیه.
درسته. تعداد مسافران عرب زبان که به مشهد سفر میکنن بسیار زیاده. یادگیری زبان عربی می تونه به تعداد بسیاری از کسب و کارهایی که در این شهر زیارتی و همچنین شهرهای توریست پذیری مثل قم، اصفهان و شمال ایران کمک کنه که بتونن کسب درآمد خوبی از مسیر زبان عربی داشته باشند.