معرفی کشورهای عرب زبان | اردن
در دومین مطلب از سلسله مطالب معرفی کشور های عرب زبان، سراغ اردن رفتیم. در این مطلب همراه ما باشید.
جمعیت و موقعیت
کشور اردن که به آن پادشاهی اردنی هاشمی نیز میگویند، با جمعیتی حدود ۱۰ میلیون نفر در آسیا قرار دارد. چیزی حدود ۹۸ درصد کل جمعیت این کشور را عرب زبان ها تشکیل می دهند. همسایه شمالی این کشور سوریه، جنوبی عربستان و غربی عراق است. از سمت شرق نیز با کشور فلسطین هم مرز می باشد.
بیشتر وسعت این منطقه را بیابان ها تشکیل می دهند. با اینکه نیمی از این منطقه را صحرا و بیابان ها تشکیل دادهاند؛ اما مناطق حاصلخیز نیز در این کشور وجود دارد. این مناطق حاصلخیز، دارای زمین هایی هستند که قابل کشت می باشند. جغرافی دانان آب و هوای این کشور را خشک و بیابانی ذکر کردهاند. اما در طول سال، نواحی غربی این کشور، شاهد بارش باران است. زمستان در این منطقه نیز، بسیار سرد و خشک است. این کشور شامل دوازده استان است که رهبری هر استان را پادشاهی این کشور منصوب می کند.
علت نام گذاری این منطقه را، میتوان قرارگیری آن از نظر جغرافیایی در قسمت شرقی رود اردن در نظر گرفت. پایتخت این کشور نیز، شهر امان است. همانطور که گفته شد حکومت پادشاهی در این کشور حاکم است و پادشاه کنونی آن ملک عبدالله دوم می باشد. دینار، واحد پولی این کشور است. اگر به تاریخچه این منطقه بیابانی، نگاهی اجمالی انداخته باشید، متوجه خواهید شد که در روزگاران قدیم، مردم نبطی در بخشهای جنوبی این کشور ساکن بودند. نام دیگر این کشور در گذشته، کنعان بوده است. در سال 1921، این کشور تاسیس شد و در سال 1946 به استقلال کامل رسید.
پیشرفت تکنولوژی و قوانین عمومی
در زمینه تکنولوژی و فناوری، کشور اردن پیشرفت های زیادی داشته است. به طوری که هر کس به این کشور سفر کرده باشد متوجه خواهد شد که تمامی کارها به صورت اینترنتی انجام میشود و مردم وابستگی عجیبی به فضای مجازی و اینترنت دارند. کسی که به عنوان فریلنسر فعالیت می کند، می تواند درآمد بیشتری نسبت به کسی که کارمند است داشته باشد. گفته میشود برنامه نویسی یکی از شغل هایی است، که در این کشور از درآمد خوبی برخوردار است و با استقبال خوبی نیز مواجه شده است.
دولت این کشور، تلاش های بسیاری انجام داد تا بتواند فاصله طبقاتی میان مردم را از بین ببرد. این موضوع باعث شد که آمار طلاق و اختلافات خانوادگی در این کشور نسبت به قبل، خیلی کمتر شده باشد. پیشرفته بیمه و تسهیلات بیمه ای نیز در آن، کاملاً مشهود است. به طوری که می توان گفت، حدود ۱۳ درصد رشد داشته است.
پیشرفت این کشور، در زمینه صادرات نیز بسیار قابل توجه است. دولت این منطقه، قوانین عمومی سختگیرانهای را لحاظ کرده است. برای مثال، اگر در این کشور از لوازم شخصی فرد استفاده شود، پیگرد قانونی به دنبال دارد. فردی که از قوانین آموزش و پرورش سرپیچی کند، دچار جریمه های بسیار سنگین خواهد شد. همچنین نوع قوانینی که برای کودکان لحاظ شده است، بسیار جدی است. مثلاً، ضرب و شتم کودکان پیگرد قانونی جدی را به دنبال دارد. دینار واحد پولی این کشور، برای مردم و دولت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به طوری که اگر فردی سعی در فروختن دینار با قیمتی ارزان داشته باشد، دچار نوعی جرم شده است. دزدی نیز برای فرد مجرم هرچند کوچک باشد، دارای جریمه های بسیار سنگینی از سمت دولت است.
وضعیت اقتصادی
منابع طبیعی کشور اردن بسیار محدود است. به طوری که دولت و حاکمان آن همواره در تلاش بودند تا منابع آبی این منطقه را افزایش دهند. این کشور، در تامین بخش اعظمی از منابع خود به کشورهای خارجی وابسته می باشد. در دهه ۹۰، واردات نفت خام به این کشور از طریق عراق و دیگر کشور های همسایه صورت می گرفته است. در سال ۲۰۰۳ نیز، تصمیم بر واردات نفتی از طریق کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس گرفته شد. رشد جمعیت این کشور نسبتاً بالا رقم خورده است اما اخیراً این نرخ کاهش یافته است و به 8.2 درصد رسیده است. نرخ بیکاری نیز در آن چیزی حدود 18 درصد می باشد. میزان تورم این کشور و قیمت ها بسیار پایین است و در سال ۲۰۰۳، 3.2 درصد رقم خورده است.
دولت کشور عربی اردن، در جهت اصلاحات اقتصادی و افزایش نرخ تجارت و بازرگانی، اقدامات بسیاری انجام داده است. اما با این حال، این کشور در برابر هر گونه ناآرامیهای منطقهای آسیب پذیر می باشد. همانطور که در مطالب قسمت بالا ذکر شد، بخش عظیمی از مناطق این کشور را بیابان ها و صحرا تشکیل می دهند. به دلیل وجود این مناطق امکان تامین انرژی از منابع خورشیدی صحرا، به خصوص انرژی الکتریسیته برای این کشور بسیار است. علاوه بر تولید الکتریسیته، می توان برای شیرین سازی آب دریا (با توجه به فناوری فرا مدیترانه ای قابل تجدید) از منابع خورشیدی کمک گرفت. وجود این منابع، می تواند نقطه اتکا و جنبه بالقوه برای کشور اردن باشد تا در صورت بروز هرگونه ناآرامی در منطقه و بهم ریختگی ثبات اقتصادی، بتواند به آن مراجعه کند.
مناطق دیدنی
مناطق دیدنی مهم اردن را به طور اختصار می توان مادابا، منطقه حفاظت شده دانا، شهر عقبه، شهر ال کرک، شهر امان، قلعه های بیابانی، دریای مرده، شهر جرش، وادی روم و شهر پترا عنوان کرد. مادابا، در قسمت جنوب غربی این کشور واقع شده است و پارک باستان شناسی و موزه آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
منطقه حفاظت شده دانا، از جاذبه های مهم گردشگری در این سرزمین قلمداد می شود که قدمت آن به قرن پانزدهم میلادی بر می گردد. این منطقه از آن سال ها کاملاً اصالت و فرهنگ خود را حفظ نموده است و دارای مناطق بسیار زیبا و بکر می باشد. تنها شهر ساحلی این کشور، شهر عقبه است که از قدیمی ترین شهرهای دنیا به حساب می آید. قدمت این شهر نیز بسیار بالاست. اما زیبایی این منطقه به این است که مردمانی با فرهنگ مدرن و قدیمی در کنار هم زندگی می کنند. در قسمت جنوبی کشور اردن، شهری به نام آل کرک یا کیراک وجود دارد. در این شهر، مسلمانان و مسیحیان در کنار یکدیگر زندگی می کنند و قلعه های باستانی وجود دارد که قدمت آن ها به ۵۰۰ سال پیش باز می گردد.
شهر باستانی پترا
وجود مناطق باستانی بسیار در این شهر باعث شده است که علاقه مندان و باستانشناسان زیادی از آن دیدن کنند. شهر امان پایتخت این کشور نیز، دارای مناطق دیدنی-گردشگری بسیاری است. می توان به معبد رومی هرکول و قصر سنگی بزرگ اموی در این شهر اشاره کرد. شهر جرش نیز، آثار خرابه و باستانی زیادی از زمان رومیان در بر دارد که قدمت آن ها بسیار زیاد است. یکی از عجایب هفتگانه دنیا، شهر باستانی پترا است که با نام “شهر سرخ یا رز” نیز مشهور است. شهر پترا روزگاری پایتخت حکومت نباتیان بوده است. در قرن نوزدهم میلادی، شهری که به دست فراموشی سپرده شد، مجددا کشف شد و آن را پترا نام نهادند.
برای آشنایی با مدرس دوره های مکالمه زبان عربی، محمد کارمی به اینستاگرام ما سر بزنید.
چه دوره ای بخرم؟
برای مکالمه عربی و تسلط به آن، نیاز است منابع خود را تقویت کنید. از طریق راه های مختلف می توانید زبان عربی را فرا گیرید. فیلم، موسیقی، نرم افزار های تقویت زبان و … از جمله راه های فراگیری زبان عربی است. خرید دوره مناسب و کاربردی هم از دیگر راه های یادگیری زبان عربی است. اما چه دوره ای برای یادگیری زبان عربی بهتر است؟
دوره های رایگان عربی
امروزه، دوره های بسیاری برای یادگیری عربی در فضای مجازی وجود دارد. برخی دوره ها رایگان و برخی دیگر غیر رایگان هستند. دسترسی به دوره های رایگان در فضای مجازی برای عموم فراهم است. دوره رایگان مزیت های زیادی دارد. اما مزیت های آن از دوره های غیر رایگان پیشی نمی گیرد. در دوره رایگان، پشتیبانی برای زبان آموز فراهم نیست. فرد علاقه مند به عربی، کلیپ ها را می بیند اما نمی تواند سوال های خود را از استاد بپرسد. استاد صرفا موضوعات را توضیح می دهد اما برای زبان آموزان پشتیبانی ندارد.
مزیت های دوره های غیر رایگان
با خرید دوره های غیر رایگان عربی، مانند عربی پلاس از مزیت های ویژه ای بهره مند خواهید شد. در دوره آنلاین و غیر رایگان عربی پلاس، امکان تماس با استاد و تیم پشتیبانی وجود دارد. ضمن اینکه تمامی موضوعاتی که در دوره مطرح می شود، کاملا کاربردی است. اگر قصد دارید لهجه عراقی را فرا گیرید، دوره عربی پلاس بهترین گزینه است. استاد این دوره ها، جناب محمد کارمی، حدود ده سال است با افراد عرب زبان به خصوص عراقی ها در ارتباط بوده است. او در دوره ها تمامی تجارب خود را در اختیار زبان آموزان عربی قرار می دهد. برای خرید دوره مکالمه زبان عربی پلاس، بر روی لینک زیر کلیک کنید.
نویسنده: سیده سحر حسینی مقدم
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.