معرفی کشورهای عرب زبان | مراکش
در ادامه معرفی کشور هایی که به زبان عربی سخن می گویند، در این مقاله تلاش کردیم توضیحات کافی و مفید درباره کشور مراکش داشته باشیم. با ما همراه باشید.
موقعیت و جغرافیای مراکش
مراکش، از جمله کشورهای آفریقایی است که در شمال غربی این قاره قرار دارد. اکثریت مردم این کشور، از دین اسلام پیروی می کنند. در شمال این کشور دریای مدیترانه و جبل الطارق قرار دارند و در غرب این منطقه نیز اقیانوس اطلس واقع شده است. مراکش از سمت شرق نیز با کشور الجزایر و از جنوب نیز با صحرای غربی همسایه می باشد. این سرزمین، توسط جبل الطارق به قاره اروپا متصل میشود و میتوان آن را نزدیکترین کشور به قاره اروپا دانست. ۶۵ درصد از مردم این کشور، از نژاد سامی یا همان عرب هستند و ۳۴ درصد از آن ها قوم بربر و یک درصد باقی مانده از اروپاییان به شمار می آیند. زبان رسمی مردمان مراکشی، عربی و بربری است.
زبانهای دوم نیز فرانسوی و اسپانیولی می باشند. قانون اساسی، دین اسلام را دین رسمی کشور اعلام کرد و می توان گفت که بیشتر مسلمانان این منطقه از مذهب مالکی پیروی می کنند و شمار مسیحیان و یهودیان نیز اندک است. پایتخت مراکش، شهر رباط می باشد. کازابلانکا، بزرگترین شهر این سرزمین محسوب می شود. مساحت کل این منطقه نیز ۴۴۶٬۵۵۰ کیلومتر مربع است. واحد پول این کشور هم، درهم می باشد.
مناطق دیدنی مراکش
کشور مراکش، معماری های مختلفی را در خود جای داده است و از تمدنهای گوناگونی برخوردار است. با سفر به این کشور شگفت زده خواهید شد. زیرا، روستاها و شهرهای این کشور هر کدام شگفتی و جاذبه خاص خود را دارند. یکی از مناطق دیدنی این کشور منطقه هزار توی مدینه است (شهر مدینه) که از نظر گردشگران، مهمترین جاذبه این شهر به شمار می آید. مدینه، در کنار بافت مدرنی که دارد، دارای بخش های قدیمی نیز می باشد.
برای مثال کوچه پس کوچه های بسیار باریک، جمعیت انبوه و بازار های رنگارنگ باعث تغییر حس و حال هر توریستی خواهد شد. گردشگر در این قسمت از بافت شهر می تواند، در عین حال که کوچه های باریک و شلوغ را نظاره می کند، از صنایع دستی آن نیز دیدن کند.
مسجد حسن الثانی
مسجد حسن الثانی یکی از بزرگترین مساجد مردمان مراکشی است. این بنا، از لحاظ مساحت جزو هفت مسجد باشکوه دنیا به شمار می آید که در کازابلانکا قرار گرفته است. شهرت این مسجد را میتوان به مناره های مرتفع آن نسبت داد. ارتفاع این مناره ها ۲۰۰ تا ۲۱۰ متر می باشد. شگفتی دیگر این مسجد این است که قسمتی از آن دقیقاً روی اقیانوس ساخته شده است. حسن ثانی شاه کشور، دستور ساخت این بنا را داده است. میتوان گفت که قسمت هایی از این مسجد از شیشه ساخته شده است. ایده حسن ثانی این بوده است که مردم بدین طریق، راحت تر می توانند بر روی آب سجده کنند. البته قسمت های شیشه ای آن، تنها برای خانوادههای سلطنتی می باشد. روستای شفشاون، از مناطق بکر و دیدنی دیگر مراکش به شمار میآید.
نمایی از مسجد حسن الثانی
دلیل مشهور بودن این روستا به استفاده از رنگ آبی لاجوردی در بناها و ساختمانها باز می گردد. این رنگ برای مردم این روستا بسیار اهمیت دارد، به طوری که هر ساله مردم خانه های خود را با این رنگ مجدد بازسازی می کنند. شهر تاریخی ولیلی نیز، از آثار به جا مانده دوران روم باستان است. این شهر در قرن ۳ پیش از میلاد، گسترش یافت و سپس به عنوان پایتخت کشور موریتانی برگزیده شد. از دیدنی ها این شهر می توان به: خانه هرکول، خانه پری دریایی، خانه چهارفصل، سرای ستون ها و … اشاره کرد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.