سنجش میزان مهارت مکالمه عربی با چند روش ساده!
مکالمه عربی، برای جامعه امروزی ایران بسیار ضروری است. در شهر های مذهبی، همچون مشهد و قم، ارتباط با زائرین عرب، جزو اولویت های شهری محسوب می شود. خادمین حرم مطهر امام رضا و حضرت معصومه (ع)، ارتباط بسیاری با افراد عرب دارند. آن ها حد الامکان سعی دارند تا بتوانند به زبان عربی با زائر سخن بگویند. در مطالب پیشین کاربرد زبان عربی برای سیاست مداران، خدام، کسبه و … را عنوان کردیم.
در این مقاله قصد داریم از مکالمه عربی و سختی و آسانی های آن سخن بگوییم.
چرا مکالمه عربی؟
همانطور که در عنوان موضوع ذکر شد، مکالمه عربی را می توان سخت قلمداد کرد. دلیل این موضوع، کامل بودن این زبان است. زبان عربی، در شمار سه زبان برتر دنیا قرار دارد. عربی، زبان وحی است. تمامی کتاب مقدس قرآن به زبان عربی بر پیامبر اسلام، وحی شده است.
از اشخاصی که زبان عربی را یاد گرفته اند، می توان بیشتر کمک گرفت. و از آن ها پرسید چقدر در راه یادگیری زبان دومی مانند عربی، سختی متحمل شده اند.
این موضوع کاملا حقیقت دارد! زبان عربی دشوار است و باید در مسیر آموزش بسیار کوشید. اما چرا دشوار است؟
اتحادیه کشور های عربی
همانطور که در بالا گفتیم، زبان عربی یکی از کامل ترین زبان های زنده دنیاست. 10 کشور آفریقایی در سراسر دنیا و 12 کشور آسیایی به عربی سخن می گویند. اتحادیه جهان عرب، من حیث المجموع دارای 22 کشور عرب زبان است.
درباره تمامی کشور های عرب زبان به صورت مفصل در سایت سخن گفته شد. از مکان های دیدنی این کشور ها تا فرهنگ و آداب و رسوم.
کشور ایران نیز از لحاظ جغرافیایی، با کشور های عرب زبان بسیاری همجوار است. از این رو، نیاز است افراد بسیاری در کشور باشند تا این زبان را یاد بگیرند. و بتوانند پاسخگوی نیاز های مسافرین عربی باشند.
راه های افزایش مهارت مکالمه عربی
امروزه روش های متعددی برای بالا بردن مهارت مکالمه عربی وجود دارد. یکی از این راه ها، ابتدا افزایش مهارت شنیداری است. مهارت شنیدار یا لیستنینگ، به مهارتی گفته می شود که بتوان از طریق آن، حرف های گوینده را کاملا درک کرد و متوجه شد.
این مهارت یکی از راه های ابتدایی برای افزایش قدرت مکالمه است. زیرا، ابتدا فرد باید بتواند شنونده خوبی باشد. سپس، خود را برای صحبت و مکالمه آماده کند. شنیدار آنقدر مهم است که اگر فردی نتواند به درستی مطلب را بفهمد، جواب های اشتباهی نیز خواهد داد.
برای مثال، گوینده درباره آب و هوا صحبت می کند. در مسیر مکالمه، کلماتی را به کار می برد، که از لحاظ تلفظی بسیار مشابه یکدیگر هستند. اگر شنونده، کاملا از تفاوت های تلفظی زبان مقصد آگاهی نداشته باشد. نمی تواند درک مطلب خوبی داشته باشد. و پاسخ های درستی نخواهد داد.
در زبان عربی، کلمات مشابه به هم زیاد وجود دارد. برای مثال، کلمه ذَنَب در زبان عربی به معنای دم است. اما کلمه دیگری مانند ذَنْب به معنای گناه است. ذئب نیز به معنای گرگ است. برای زبان آموزی که به تازگی مسیر آموزش را آغاز کرده است. این کلمات مشابه، دشواری هایی را برای او ایجاد می کند. اما با گذر زمان و تسلط به زبان مقصد، ابهامات شنیداری از میان خواهد رفت.
افزایش مهارت درک مطلب
درک مطلب، از دیگر مواردی است که در یادگیری هر زبانی. به خصوص مکالمه عربی امری مهم تلقی می شود. درک مطلب، به مفهوم درک موضوعاتی است که در ریدینگ مطرح می شود. یا در مکالمه درباره آن صحبت می شود.
فرض کنید یک فرد ایرانی مسلط به زبان عربی و یک فرد عرب با یکدیگر قرار کاری دارند. فرد عرب، شروع به صحبت می کند. او در صحبت های خود اهداف خود را ذکر می کند. و می گوید قصد سرمایه گذاری در پروژه های داخل کشور را دارد. فرد ایرانی درک مطلب خوبی دارد. او وقتی کامل متوجه حرف های شخص مقابل می شود، پروژه هایی که با اهداف او سازگار باشد را پیشنهاد خواهد داد.
با عنوان کردن این موضوع، فکر می کنیم که درک مطلب را کامل متوجه شدید. از دیگر مثال هایی که برای درک مطلب می توان زد، یادآوری کتاب های عربی یا زبان انگلیسی دبیرستان است. در این کتب، داستان های یا متن هایی آورده می شد. و در انتها با مطرح کردن پرسش هایی، درک مطلب دانش آموزان را می سنجید.
این پرسش ها، اغلب سوال هایی از بطن مطالب بود. که گاهی دچار پیچیدگی محض و گاهی هم دارای سادگی بسیار بود. تنها هدف آن هم، بررسی هوش و درک دانش آموز بود.
افزایش مهارت خواندن برای یک مکالمه خوب
یکی دیگر از روش هایی که می توان به وسیله آن می توان مکالمه عربی خوبی داشت. افزایش دادن مهارت خوانش است. هرچه یک زبان آموز عربی، کتاب های بیشتری را مطالعه کند. و متن های بیشتری را بخواند با گرامر و کلمات کتابی عربی بیشتر آشنا خواهد شد. در کتاب ها، معمولا از ادبیات کلاسیک عربی استفاده می شود.
ادبیاتی که به آن کتابی می گویند و حالت رسمی دارد. در گفتگو های خودمانی، حتما شاهد هستید که گرامری و دستور زبانی رعایت نمی شود. اگر هدف شما خوب صحبت کردن است. ابتدا باید، با ادبیات کتابی یا کلاسیک آشنایی پیدا کنید.
این نوع ادبیات، به شما درک مطلب از قواعد پیچیده عربی را خواهد داد. شما با خواندن کتب زیاد متوجه می شوید. که برای ادای زمان های مختلف در عربی، از چه دستور زبانی استفاده می شود.
در واقع گرامر یا دستور زبان، برای هر زبان آموزی، به عنوان ریشه یادگیری محسوب می شود. شما اگر نتوانید ریشه و پایه یک زبان را درست بیاموزید، در مراحل دیگر دچر مشکل خواهید شد.
میزان اهمیت مهارت نوشتن در مکالمه عربی
نوشتن عربی با مهارت مکالمه عربی ارتباطی دارد؟ آیا فردی که می خواهد مکالمه را یاد بگیرد، باید بر روی مهارت نوشتن خود نیز تمرکز کند؟
مهارت خواندن، نوشتن، گوش دادن، صحبت کردن از جمله مهارت های است که یک زبان آموز باید آن ها را فرا گیرد.
افزایش مهارت نوشتن نیز از این قائده مستثنی نیست. شما باید بتوانید کلمات را با املای درست بنویسید. این کار در مکالمه شما نیز تاثیر گذار است. شاید میزان آن مشخص نباشد. اما چنین است.
وقتی با املا و تلفظ درست کلمات آشنا باشید، می توانید به راحتی صحبت کنید. پس افزایش مهارت نوشتاری را جدی بگیرید.
زبان آموز باید سواد درستی از خواندن و نوشتن داشته باشد. او اگر بخواهد در آینده تبدیل به مترجم یا استاد زبان عربی بشود، تمامی مهارت ها را باید ارتقا دهد. استفاده درست از زبان، در این چهار مهارت نهفته است.
چطور مهارت مکالمه خود را اندازه بگیرم؟
نمی توان گفت خط کش بردارید و این کار را انجام دهید. اما می توانید با گوش دادن به یک موسیقی مهارت مکالمه عربی خود را بسنجید. چقدر از کلمات خواننده چیزی متوجه می شوید؟ یا یک متن را بخوانید. چقدر درک مطلب خوبی دارید. به تماشای یک فیلم بنشینید. از صحبت های بازیگران چند درصد را متوجه می شوید؟
یک برگه بردارید. داستان زندگی خود را به زبان عربی بنویسید. یا روزمره گی ها و برنامه ریزی ها. چقدر در نوشتن مهارت دارید؟ آیا می توانید قواعد و دستور زبان را به درستی رعایت کنید؟
تمامی این ها، مهارت مکالمه شما را نیز نشان خواهد داد. نگران نباشید. اگر نتوانستید از آزمون گرفتن از خود، نتیجه خوبی بگیرید. پیگیر باشید و مهارت های خود را افزایش دهید.
مطالب خواندنی بیشتر:
چرا دوره عربی نصرت نخریم؟
کاربرد زبان عربی(2)+ گردشگری سلامت
روز جهانی زبان عربی | 27 آذرماه
کاربرد زبان عربی (3) + سیاست مداران
دوره مکالمه عربی پلاس با تدریس بزرگترین استاد عربی در کشور، محمد کارمی برای شما زبان آموز عزیز طراحی شده است. با خرید این دوره می توانید در کوتاه ترین زمان ممکن به زبان شیرین عربی مسلط شوید. برای خرید دوره آموزشی عربی پلاس بر روی لینک زیر کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.