زبان عربی، مشابهت های بسیاری با زبان فارسی دارد. حروف الفبای زبان عربی نیز با الفبای فارسی مشترک است. به جز 4 حرف “گ”، “پ”، “ژ” و “چ” که در حروف فارسی وجود دارد و در عربی خیر. بقیه حروف عربی جزو الفبای فارسی نیز هست. هرچه تعداد حروف موجود در زبان یک کشور بیشتر باشد، توانایی ادای صداهای بیشتری به گویشور آن زبان داده می شود. اولین گام برای یادگیری هر زبانی، شناخت حروف الفبای آن زبان، شناخت صدای آن و نوع خواندن آنهاست. فارسی زبانان برای یادگیری زبان عربی، این مشکل را به علت اشتراک حروف در دو زبان فارسی و عربی ندارند.

 

حروف الفبای زبان های مختلف

درحال حاضر بیش از 7 هزار و 100 زبان زنده در دنیا وجود دارد. در مورد آمار زبان های زنده دنیا، خبر جالبی وجو دارد. اینکه درحدود هر 14 روز، یک زبان تبدیل به زبان مرده می ‌شود. از جمله دلایل این اتفاق می توان به گرایش مردم بومی به شهر های بزرگ و استفاده از زبان آن شهرها و یا فوت افراد بومی آن زبان، اشاره کرد.

الفبای زبان عربی دارای 28 حرف است. که در مقایسه با زبان های دیگر دنیا تعداد متوسطی است. نکته ای که بد نیست بدانید، این است که بیشترین تعداد الفبای جهان، به زبان کامبوجی تعلق دارد. این زبان 74 حرف در الفبای خود دارد. کمترین تعداد حروف الفبای جهان نیز متعلق به زبان Rotokas است. این زبان، جزو زبان های رایج در گینه نو است و تنها 12 حرف دارد!

از نظر تعداد کلمه در زبان های مختلف، خیلی از منابع نوشته اند. که زبان انگلیسی با حدود یک میلیون واژه، دایره لغات بسیار شلوغی دارد. اما زبان عربی حدود 12 میلیون واژه دارد! چیزی بیش از ده برابر زبان انگلیسی.

زبان عربی، از لحاظ لغات بسیار پربار و کامل است. اگر بگوییم عربی کامل ترین زبان است، ادعای بیهوده ای نکردیم. چیزی که از این مقایسه به دست می آید. این است که زبان عربی با وجود تعداد حروف معقول، نه زیاد و نه کم، دایره واژگانی بسیار وسیعی دارد. زبانی کامل است و جزو سخت ترین زبان ها برای یادگیری و آموزش نیز به شمار می رود.

 

نحوه تلفظ حروف الفبای زبان عربی

وقتی یادگیری یک زبان خارجی را آغاز می کنیم. باید ابتدا به سراغ حروف صدادار و بی صدا برویم. در واقع گام اول برای یادگیری هر زبانی، شناخت حروف و تلفظ آن هاست. در مورد الفبای زبان عربی، این مشکل اندکی بزرگتر است. البته برای فارسی زبانان این دردسر کمتر است.

برای یادگیری تلفظ و شناخت حروف صدا دار و بی صدا در زبان عربی، مشکلاتی که برای افراد غیر فارسی زبان پیش می آید این است. که چند حرف با شکل و صدای مشترک وجود دارند. اما تلفظ آنها کمی با یکدیگر متفاوت است. برای مثال بین دو حرف قاف و غین، صدای مشترکی وجود دارد. اما تلفظ حرف غین از ته حلق ادا می شود. لازم به است که نحوه تلفظ ممکن است معنی لغات را تحت تاثیر قرار دهد. از این رو اهمیت آن چند برابر است.

البته تنها بعضی از حروف هستند، که نحوه تلفظ آنها، در هنگام ادای حرف، دستورات خاصی را می طلبند. با یادگیری نحوه صحیح ادای همین چند حرف، می توان به تلفظ در زبان عربی مسلط شوید.

حروف ث، ح، ذ، ص، ض، ط، ظ، ع، غ، و، حروفی هستند که تلفظ آنها در زبان عربی دستور خاص دارند.

 

تفاوت های بین الفبای زبان عربی و فارسی

اولین تفاوتی که بین حروف الفبای زبان عربی و فارسی وجود دارد و در بخش های قبلی به آن اشاره شد. تعداد حروف است. حروف زبان فارسی 32 و حروف زبان عربی 28 عدد است. در واقعا در زبان عربی فصیح، حروف گ،چ،پ،ژ وجود ندارند. اما در گویش های اکثر مناطق مختلف عرب زبان این حروف شنیده می شوند.

تک تک حروف الفبای زبان عربی، با الفبای فارسی مشترک است. اما در زبان فارسی هیچ تفاوتی بین حروف یکصدا در نحوه تلفظ آنها وجود ندارد. حروف ث، ص، س که هر در هردو زبان هستند و یک صدا را می دهند. در فارسی به یک صورت ادا می شوند. اما در عربی ص و ث دستور تلفظ متفاوتی دارند.

از جمله سختی های یادگیری زبان عربی همین نحوه تلفظ است. تسلط به دستورات ادای حروف در هنگام صحبت کردن و یا خواندن متن عربی، عمل دشواری است. که تنها با تمرین زیاد ممکن می شود.

از دیگر تفاوت های زبان عربی و فارسی، می توان به وسیع تر بودن دایره واژگان زبان عربی نسبت به زبان فارسی اشاره کرد. زبان عربی با داشتن حدود 12 میلیون واژه، کامل ترین زبان دنیا به شمار می رود. دستورات زبان عربی نیز با تفکیک کامل زمان، جنسیت و مفرد، مثنی و جمع بودن، از دستورات قاعده ای زبان فارسی بسیار جامع تر و همچنین دشوار تر است.

 

ابزار های کاربردی مناسب برای یادگیری الفبای عربی

برای یادگیری زبان عربی، تسلط به الفبای زبان عربی و همچنین قواعد و لغات این زبان، روش های بسیاری وجود دارد. کاربردی ترین روش یادگیری این زبان، استفاده از کلاس ها و دوره های آموزشی است. انتخاب یک مدرس خوب، خصوصاً اگر شیوه تدریس مکالمه محور باشد، نتیجه بسیار خوبی خواهد داشت.

دوره های مجازی و آنلاین نیز، که این روز ها استفاده و استقبال از آنها رو به افزایش است. بسیار می توانند به یادگیری این زبان کمک کنند. دوره آموزش مکالمه عربی پلاس استاد محمد کارمی، یکی از بهترین دوره های آموزش زبان عربی به صورت مکالمه محور است. این دوره مجازی، از جمله پر فروش ترین و بهترین دوره های آموزش زبان عربی است که توسط استاد کارمی با بیش از 8 سال سابقه تدریس زبان عربی، ضبط شده است.

علاوه بر دوره ها و کلاس های آموزش زبان عربی، روش های دیگری مثل استفاده از اپلیکیشن های آموزشی، کتاب های مترجمی یا آموزش عربی، مراجعه به فیلم ها و صوت های عربی و … هستند که به یادگیری این زبان کمک می کنند. البته لازم به ذکر است که هیچکدام به اندازه کلاس حضوری یا دوره مجازی با استاد نمی تواند بازدهی داشته باشد. و احتمالاً زمان یادگیری با این روش ها نیز، خیلی بیشتر به طول می انجامد.

 

برای مشاهده نمونه جملات کاربردی بیشتر به کانال تلگرامی استاد کارمی به آدرس https://t.me/mohammadkaremii سر بزنید.

 

5/5 - (1 امتیاز)