زبان عربی از دیدگاه روایات
زبان عربی از مهم ترین زبان های زنده دنیاست. بسیاری از مردم در سراسر جهان وجود دارند که به عربی تکلم می کنند. عربی، گویش ها و لهجه های مختلفی دارد. تاکنون در سایت محمد کارمی، درباره موضوعات مختلف و مرتبط با عربی سخن گفته شد. برای آگاهی از هر کدام از مطالب می توانید، به قسمت مقالات سایت مراجعه کنید. در آنجا هم، هر مطلب با هر عنوانی که می خواهید را سرچ کنید. در سایت محمد کارمی از بازیگران زن و مرد عرب تا خواننده های عرب زبان سخن گفته شده است. درباره عربی، کاربرد آن، بازار کار این زبان و … بسیار صحبت کردیم. حال در این مقاله می خواهیم به صفر تا صد عربی اشاره کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این زبان مهم، می توانید با ما در این مقاله همراه باشید.
زبان عربی و اهمیت آن
زبان را می توان وسیله ای مهم برای برقراری ارتباط دانست. زبان عربی نیز از این قائده مستثنی نیست. توان صحبت کردن و ارتباط برقرار کردن، از مهم ترین نعمت های الهی است. که باید قدر آن را دانست. خداوند کریم هم در قرآن مجید و در آیه ای به این موضوع مهم اشاره کرده است: ” عَلَّمَهُ الْبَیَان”
در دنیای کنونی انسان ها با زبان های متفاوتی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. که یکی از مهم ترین آن ها عربی است. این زبان قدمتی بسیار طولانی دارد. از ویژگی های بسیار ممتاز عربی، پیوند آن با قرآن است.
خداوند مهربان و بخشنده با این زبان، با بندگان خود صحبت کرده است. این زبان همچنین لغت پیامبر مهربانی ها و ائمه معصومین نیز بوده است. همچنین عربی را می توان زبان متون و منابع اسلامی بسیاری مانند متون تاریخی، فقه، حدیث، تفسیر و … بیان کرد.
به همین دلیل، می توان عربی را مقدس هم دانست. افرادی که دوست دارند با حقیقت اسلام آشنا شوند، احتیاج دارند با عربی خو بگیرند.
ویژگی های بارز زبان عربی
علاوه بر جملاتی که بالا بیان شد، زبان عربی دارای ویژگی های ممتاز تری هم است:
- از کامل ترین و غنی ترین زبان های زنده دنیاست
- دارای وسیع ترین واژگان و لغات است
- زبان اهل بهشت است، چنانکه حضرت رسول فرموده اند: ” من قوم عرب را به 3 دلیل دوست دارم: اول اینکه خودم عرب هستم، دوم اینکه قرآن عربی است، سوم اینکه زبان اهل بهشت است.”
با این توصیف هایی که انجام شد، می توان به اهمیت این زبان پی برد. برای غیر عرب زبان هایی که تشنه معارف دینی هستند، یادگیری این زبان کمک شایانی می کند.
بررسی روایاتی درباره زبان عربی
روایات متعددی درباره زبان عربی وجود دارد که می خواهیم در این مطلب به آن ها اشاره کنیم:
- بهشتیان به عربی سخن می گویند.
- حوریان بهشتی هم به عربی تکلم می کنند.
- از امام صادق (ع) روایت شده است: ” خداوند با هیچ پیامبری جز با عربی سخن نگفت.”
- عربی زبان خداوند هم است: ” تعلموا العربیه فإنها کلام الله الذی یکلم به خلقه”
- خداوند این زبان را نسبت به سایر زبان های برتری داده است : ” الوحی ینزل من عند الله عزوجل بالعربیه فاذا أتی نبیا من الانبیا إتاه بلسان قومه”
- در آغاز پیدایش جهان، زبان حضرت آدم عربی بود. پس از نافرمانی ایشان، خداوند نعمت هایش را سلب کرد. عربی را از ایشان گرفت و سریانی را جانشین کرد.
- پس از حضرت آدم، حضرت اسماعیل دومین شخصی بود که به عربی سخن گفت.
- حضرت یوسف هم در اولین ملاقات خود با پادشاه مصر، به زبان شیرینی عربی سلام کرد.
- حضرت سلیمان از این زبان برای عبادت کردن خود استفاده می کرد.
- حضرت موسی عبارت زیر را که عربی بود به عبری روی تخته سنگی حک کرد. این نوشته پس از ظهور اسلام کشف شد: ” باسمک اللهم جاء الحق من ربک بلسان عربی مبین لا اله الا الله، محمد رسول الله، علی ولی الله و کتب موسی بن عمران بیده”
- وزرای حضرت مهدی (عج) با آنکه همه غیر عرب خواهند بود، اما به عربی سخن می گویند.
دیگر ویژگی های زبان عربی
زبان عربی، به عنوان زبان مقدس در بیشتر عبادات و بعضی معاملات اسلامی جلوه کرده است. در دین اسلام، اذان، اقامه، تلبیه حج عمره باید به عربی باشد. همه مسلمانان هم موظف هستند الفاظ مخصوص را بیاموزند. قرآن کریم هم به عربی تلاوت می شود. متون دعاها، زیارات و تسبیحات هم به زبان شیرین عربی است. عقاید اسلامی نیز به میت در هنگام مرگ به عربی تلقین می شود. اگر دقت کرده باشید، حتی صیغه ازدواج و طلاق هم به عربی است.
چرا باید نماز به زبان عربی خواند؟
بسیاری از افراد امروزه، این عقیده را نقض می کنند که چرا باید نماز به عربی خوانده شود؟ مگر ما زبان مادری نداریم. برای مثال، چرا نمی توانیم به زبان فارسی، حمد و ثنای خدا را در نماز بگوییم. به چه دلیل حتما باید به عربی نماز بخوانیم؟ برخی دیگر، حتی به دلیل نفرتی که می خواهند میان قوم عرب و سایر اقوام ایجاد کنند. می گویند چرا زبان عربی برای نماز برگزیده شده است. عرب زبان ها تمدن نداشته اند. ما دارای تمدنیم. ایرانیان از قدیم به فرهنگ غنی معروف بوده اند. چرا باید برای عبادات خود از زبان به نام عربی استفاده کنیم؟
جواب تمامی این سوالات در ادامه مقاله است. با ما همراه باشید.
عدم تحریف نماز، دلیل اصلی
یکی از بارز ترین دلایل برای اینکه چرا باید به زبان عربی نماز بخونیم. جلوگیری از تحریف الفاظ نماز است. اگر کسی می خواست به زبان مادری با خدا سخن بگوید و نماز بخواند، دیگر شکل درست آن باقی نمی ماند. و به نسل های دیگر منتقل نمی شد. بدین ترتیب ممکن بود از اهمیت نماز کاسته شود. و دیگر کسی به خواندن آن توجهی نمی کرد. عمده ترین دلیل خواندن نماز، احترام به سنت پیامبر است. ضمن اینکه نماز را می توان یکی از عبادات توفیقی دانست. یعنی، به جا آوردن آن ها باید به همان شکلی باشد که خداوند فرموده است. برای مثال، اگر بخواهیم جنسی را وزن کنیم از الفاظی مانند کیلو، گرم، میلی متر، سانتی متر و … استفاده می کنیم. آیا می توانیم بگوییم دوست داریم با زبان مادری هر لفظی که دوست داشتیم استفاده کنیم؟ یا نگاه می کنید که این یک اسم جهانی است. و اگر استفاده نشود ممکن است کسی منظورمان را متوجه نشود. یکی از واجبات نماز هم، لزوم استفاده از الفاظ عربی است.
وحدت مسلمانان با زبان عربی
اسلام یک دین جهانی است. هدف اسلام، قرار دادن مسلمانان در یک جبهه واحد و متحد است. قرار گیری مسلمانان در یک جبهه واحد، بدون یک زبان واحد امکان پذیر نیست. اهل فن، عربی را از برترین زبان های زنده دنیا می نامند. پس این زبان می تواند، رمز وحدت و یگانگی جامعه مسلمین با یکدیگر باشد.
فریضه ای ساده به نام نماز
زبان عربی در نماز تمام مسلمین مشترک است. برخی می گویند چرا باید برای نماز مردم را مجبور کرد، که الفاظی بیگانه عربی را یاد بگیرند. یادگیری آن ها برای افراد غیر عرب زبان دشوار است. برای جواب دادن به این موضوع می توانیم بگوییم. چطور مردم غیر عرب، می توانند واژه ها و الفاظ زبان های دیگری چون انگلیسی یا فرانسوی را یاد بگیرند. اما عربی برای آن ها دشوار است؟ مجموع کلمات واجب نماز، 20 کلمه بیشتر نیست. همچنین معنای ظاهری کلمات نماز بسیار سطحی و آسان است. تفاسیر عمیقی پشت هر کدام از این کلمات وجود دارد. اما معانی ظاهری آن ها بسیار ساده است.
خواندن دعا به عربی لازم نیست!
برای به جا آوردن هر عبادت و خواندن دعایی نیاز به زبان عربی نیست. همانطور که طبق عقیده برخی از علما، خواندن عربی صیغه عقد ازدواج ضرورتی ندارد. اما در رساله امام خمینی آمده است: ” خواندن صیغه عقد با عربی، قوت بیشتری دارد.”
خواندن دعا به عربی لازم نیست. شما در قنوت نماز، هر دعایی را که بخواهید می توانید به زبان خودتان بخوانید. در حالتی غیر از نماز هم، خواندن دعا و راز و نیاز با پروردگار به عربی نیاز نیست.
خواندن دعا با زبان دلخواه، بی احترامی نیست!
زبان عربی را می توان در خواندن دعا و اذکار کنار گذاشت. اما این موضوع به معنای بی اعتنایی مسلمانان به اذکار و دعا نیست! هر مسلمان لازم است به معنی دعاها و اذکار توجه کند. تا اعمالی که انجام می دهد خشک و بی روح نباشد. در این صورت است که اعمال او نزد خداوند جایگاهی ویژه پیدا می کند.
در چه صورت دعا تاثیر گذار است؟
انسان باید شرایط دعا کردن را بلد باشد. و فقط به این نکته دقت نکند که به زبان عربی بخواند یا غیر عربی. از جمله شرایط تاثیر گذار دعا این است که دعا بر خلاف سنت الهی نباشد. همراه با صلوات بر محمد (ص) و آل او باشد. تنها امید فرد به خدا باشد و به غیر دیگری توکل نکند. حالت اخلاص داشته باشد. زبان و قلبش هماهنگ باشند. واجبات را انجام دهد و محرمات را ترک کند. استغفار زیاد انجام دهد. همچنین اصرار بر دعای خود داشته باشد و از لطف خداوند مایوس نباشد.
تفسیر روایات با یادگیری زبان عربی
زبان عربی یکی از برترین زبان های زنده دنیاست. اگر می خواهید با یادگیری زبان عربی، احادیث و روایات را تفسیر کنید، دوره های محمد کارمی را خریداری کنید. محمد کارمی، از اساتید برجسته زبان عربی در کشور است. او توانسته با 131 هزار دنبال کننده در فضای اینستاگرام، تحولی جدید در زبان عربی پدید آورد. افرادی که دوره های مکالمه محمد کارمی را خریداری کرده اند، پس از مدت کوتاهی توانسته اند به این زبان تکلم کنند. برای یادگیری و خرید دوره مکالمه عربی پلاس محمد کارمی روی لینک زیر کلیک کنید.
دوره مکالمه عربی پلاس با تدریس بزرگترین استاد عربی در کشور، محمد کارمی برای شما زبان آموز عزیز طراحی شده است. با خرید این دوره می توانید در کوتاه ترین زمان ممکن به زبان شیرین عربی مسلط شوید. برای خرید دوره آموزشی عربی پلاس بر روی لینک زیر کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.